20.06.2011 – Откриване на две изложби в галерия Алма Матер

28 June 2011    Comments Off    категория: Месец на Фотографията 2011, хронология на събитията

На 22.06.2011 в размките на Месеца на Фотографията 2011 бяха открити две изложби в галерия Алма Матер (Софийски университет “Св. Климент Охридски”):

  • “Портрети от килера” (изложба на Тихомир Пенов)
  • “Румяна Бояджиева” (изложба на Румяна Бояджиева)

Повече информация за двете събития:

“Портрети от килера” (изложба на Тихомир Пенов)

20.06 – 30.06.2011, Софийски университет “Св. Климент Охридски” – Галерия Алма Матер

“Не нафталинени, но напомнящи ни за изтеклото време, чувства, емоции.
С част от тях си все още приятел, някои не си срещал от времето на снимане, за други е останало приятното усещане от контакта ти с тях. Та неусетно идва времето за размисли, за спомени,да споделиш част от преживените си емоции с другите около теб.
Тази колекция е снимана дълго време, в паузите, когато не съм правил репортажна фотография, която всеки около мен е очаквал да види. Ползвани са различни камери и формати, различни проявители, различни мои и на моделите настроения.” Тихомир Пенов


 

“Румяна Бояджиева” (изложба на Румяна Бояджиева)

20.06 – 30.06.2011, Софийски университет “Св. Климент Охридски” – Галерия Алма Матер

Родена е на 14 април в село Цар Иван Асен – Поповско в семейство на ветеринарен лекар и учителка. Ученическите и години минават по различни села и градове следвайки криволиците на родителските и кариери.
Фотографията навлиза рано в живота и. Началото е поставено, необичайно за нея, от другата страна на обектива – печели конкурс за реклама на “Нестле” и бебешката и голота блясва на българския пазар. За интереса и към професията свидетелстват ранните и снимки от Шумен, където баба и обитава живописната къща на турски велможа. По-късно идва в София като ученичка във фотографското училище. Кариерата си започва на щат в списание “България”, под зоркото око на Никола Стоичков. Със създаването на Българската телевизия постъпва на работа и така става основател и ръководител на фотоотдел, който не изоставя до преждевременната си кончина на 01.01.1992 година.



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes