тази седмица в Месец на фотографията 2012

Понеделник (11 юни)

Раян ШудРалица СултановаКалина Янчулова

Скъпи любители на фотографията, тази седмица има изключително силен старт с неповторимото творчество на Раян Шуд в СКЛАДА, Разлица Султанова в галерия Феста и Калина Янчулова в Алтроникс Лайт. Насладете се на три събития, всяко от които ще ви отведе в различен свят – приказна странност, геометрична фигуралност и музикална и танцова фиеста.

Вторник (12 юни)

Дивото 2011МариграфияИван КоловосЧовекът до менСватбена фотография

Това е денят на Галерия Индустриална 11! Продължаваме с още интересни сборни изложби – потопете се в най-добрите фотографии от международния конкурс “Дивото 2012″! Вижте също така най-забележителните фотографии от конкурса “Човекът до мен” в памет на големия Артин Азинян. Колекцията от Мариграфия, проведена преди 10 години, ще ви покаже резултатите от един експеримент, в който за замесени утвърдени творци, класическа фотография и море. Сборната изложба на К. Ехранов, В. Коцев и В. Невенов ще разбуди романтиката в душите ви с тяхната “Сватбена фотография”. Класиката в сватбения ден ще контрастира силно на магнетичната пъстрота и екстравагантност на “Седмиците на модата” на Иван Коловос.

Сряда (13 юни)

Изложба на студенти от НБУ

В този ден в програмата на Месец на Фотографията 2012 има едно събитие, но за сметка на това тази сборна изложба е достатъчно разнообразна, за да нямате нужда от повече фотографски събития през този ден. Вижте творчеството на младите фотографи от НБУ и се убедете, че образованието има смисъл!

Четвъртък (14 юни)

Авела АдмонЕвгения НиколоваНенчо Балкански

Четвъртък – ден на разнообразните проекти! Ще бъдете на “Ръба на реалността” със световно известната фотография на Авела Адмон и нейната самобитна концепция за реалността в галерия 1908. Ще видите света през слънчевите очила на цветя на Евгения Николова и нейните над 100 портрета.

Публиката в Бургас ще има възможност меланхолично да попътува извън света на глобализациятa благодарение на проблясъци от миналото време, светкавици в настоящето на високите технологии, интернет и смаляващия се свят, които ще се бъдат изложени в галерия 13-то стъпало.

Петък (15 юни)

Алеш ХръдличкаРадостин ДимитровРаботилница СветописницаТаня ГраматиковаКристиан АлександровРитъм в картиниПетра Атанасова

В петък имаме удоволствието да ви представим 7 събития, които не са за изпускане! Вижте отраженията и сенките на заобикалящия ни материален свят в архитектурната фотографията на чешкия фотограф Алеш Хръдличка. Насладете се на нежните портрети, подправени с малко еротика, представени от Радостин Димитров. Влезте в “Друга реалност” с изложбите на Таня Граматикова и Кристиан Александров в Арт Галерия Париж – всеки има нужда да избяга поне за малко от ежедневието и какъв по-добър ден за това от петък!

Работилница Светописница с Генчо Петков, ф.х., AFIAP, ще се провежда 2 дена от 15.06 до 17.06. Не изпускайте началото от 14:00 и овладейте изкуството да рисувате със светлината с помощта на един от най-добрите български фотографи!

Във Варна се открива изложбата на двама млади фотографи – Асен Недялков и Димо Стоянов, които са вдъхновени от танца и ритъма на музиката.

Публиката в Смолян ще има възможността да види творчеството на Петра Атанасова. Нейните пейзажи са като портрети на земята, а портретите й са като пейзажи на живота.

Събота (16 юни)

Неделиян Нешев / Семинар с Е. ТрейманПрезентация на Г. Карамихайлов

Изложбата на Неделиян Нешев обхваща последния 10-годишен период в кариерата на Неделиян Нешев – забележителен фоторепортер, който успява да ситуира репортерските си находки далеч над обективното отразяване на събитието.

Ако искате да намерите финансиране за изложба, за организиране на семинар или за да обикаляте света и да снимате, Емануил Трейман и Фондация Трейман ще ви покажат как! Ще получите отговор на много въпроси, практически съвети и стратегии.

Във Варна ще бъде проследено и показано мястото на водата във фотографията, символния й език и въздействие, разглеждането й като обект, среда и вдъхновение от Георги Граматиков.

Неделя (17 юни)

Фотографиране на вода

Нека софиянци си починат, но Варна ще поддържа публиката си ангажирана с еднодневния уъркшоп на Георги Карамихайлов “Фотографиране на вода”, в който ще експериментирате в една от най-сложните тематики във фотографията.

Пожелаваме ви приятна седмица!

Разгледайте пълната програма на “Месец на фотографията”.

 



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes