Отворена покана за Месец на Фотографията 2014

Уважаеми колеги и приятели на фотографията,

В началото сме на поредната фотографска година, която е двоен празник за НСФА Янка Кюркчиева. Сдружението навършва 15 години от основаването си, а инициативата с име „Месец на Фотографията“ навършва 5 години! Това са два своеобразни юбилея, които се надяваме да отбележим достойно с подкрепата на всички Вас, от една страна творци, от друга страна пространствата и галериите, от трета всички любители и ценители на фотографското изкуство и не на последно място и всички партньори и спонсори. Основна цел и на 5-то издание на “Месец на Фотографията” ще бъде да подпомагаме и развиваме фотографията в България.

Ето защо имаме удоволствието да обявим набирането на кандидатури за участие в “Месец на Фотографията” 2014

Крайният срок е 28.02.2014 г.

През 2013 г. успяхме да докоснем с фотографията максимално широки аудитории. В изданието му се включиха и много нови пространства и градове. Благодарим на тях и на всички партньори, които ни подкрепиха – логистично, медийно, финансово, идейно и др. И отново, за да има траен спомен от всички над 40 събития, ние издадохме луксозен албум. За да го има, до нас отново застана „Уникредит Булбанк“ със своята финансова подкрепа. Присъствието им, като „Официална банка“ на Месец на Фотографията и това на официалната ни галерия „Индустриална 11“, даде началото на нов почин със знак „Официални партньори“ и други се присъединиха към него. „Месец на Фотографията“ 2013 имаше своето „Официално вино“ и своя „Официален ресторант“. Ще се радваме и на всеки нов „Официален партньор“ на тази културна инициатива!

Отново се надяваме да открием възможности за амбициозните български автори, които да намерят своята публика и последователи, а също и автори от чужбина, за които да разкрием нови хоризонти.

За юбилейното издание тази година предизвикваме Вас и себе си да направим фотографско събитие на световно ниво. Това значи, че няма да правим компромиси с нивото на изложбите и събитията, които ще бъдат включени в “Месеца”, но все още се придържаме към разбирането, че “Месец на фотографията” трябва да е събитие, което трябва да дава равен шанс за изява на всеки.

Всяка кандидатура ще бъде разгледана от художествен съвет от членове на НСФА “Янка Кюркчиева” (организатор на “Месец на Фотографията”) в състав:

  1. Явор Попов
  2. Надежда Павлова
  3. Иво Хаджимишев
  4. Росен Русинов
  5. Росен Коларов
  6. Румяна Чапанова
  7. Силвия Иванова
  8. Цончо Балканджиев
  9. Емануил Трейман
  10. Юрий Трейман
  11. Антон Савов

Очакваме ви!

www.monthofphotography.net



2 коментара + Добави своя коментар

  • Как мога да взема участие в месеца на фотографията?
    Благодаря ви!
    Хубав ден!

    • Здравейте!
      Пълна информация за участие може да намерите на сайта http://www.monthofphotography.net

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes