ПОКАНА за Месец на Фотографията 2016

15 November 2015    Comments Off    категория: новини

П О К А Н А

Месец на фотографията обявява за отворено набирането на предложения за събития в своето седмо издание. За разлика от досегашните шест, новото е, че отправяме своето предизвикателство към всички фотографи, творци и фотодеятели в страната и чужбина! А то е, че в Месец на фотографията ще бъдат одобрени и представени само проекти по зададена тема.

За 2016 година темата е КОНТАКТ!

Тълкуването на тази тема е безкрайно широко, толкова – колкото са безбройните ни контактите със света, във всеки миг и на всяко място, така че очакваме вашите интерпретации, асоциации и импресии в традиционните за “месеца” описание на проекта и няколко работни кадъра, които да ни ориентират в цялостната му концепция и предполагаема финална визия или ваши изцяло завършени проекти, които кореспондират с темата. Срокът за предаване на работните идеи за изложби и други фото събития е 31 януари 2016!

Идеята за тази година е, не да представим наситена с количество от събития програма, а преди всичко малко, но отбрани по висок художествен критерий и качество проекти. Тоест търсим, очакваме и ще одобрим фотоизложби и други събития с фотографски характер, които биха провокирали силен импулс сред аудиториите! Импулс за контакт с фотографията – това все по-популярно и растящо като жанрове и похвати световно изкуство. Изкуство на комуникацията и контакта, в които основното изразително средство е светлината. И тази година постъпилите предложения ще бъдат разглеждани на конкурсен принцип от художествена комисия от утвърдени професионалисти във фотографията в България!

Очакваме Вашите смели и провокативни проекти!

Традиционно събитие в седмото издание на Месец на Фотографията остава Фото Академика 2016 – XVII Национален годишен преглед на фотографското изкуство в България. Този национален фото конкурс, организиран от НСФА шестнадесет поредни години, също ще е с нови условия, които ще съобщим с обявяването му за открит.

И разбира се поради растящият интерес за включване на фото събития в София и други градове в страната (с концепции и теми, различни от “КОНТАКТ”) добавяме, че освен водещите (конкурсни) събития по темата, ще има и други съпътстващи събития, които ще бъдат включени в съпътстваща програма и също ще са с подкрепата на НСФА. Това може да са фото събития с родни или чуждестранни организатори с готови експозиции и/или презентации и с уредени пространства и периоди, съвпадащи с рамките на Месец на Фотографията, 15 май – 30 юли. С включването си в “месеца” те само ще добият по-широка популярност, публика и по-висок рейтинг. А с всички събития, които се надяваме да реализираме и във водещата и в съпътстващата програма, ще продължим да материализираме една от целите на Фотографска Академия – да популяризира, съхранява и развива фотографското изкуство в България и чужбина.

Ако желаете да кандидатствате за локация, водещо или съпътстващо събитие,
ще намерите онлайн формулярите на официалния сайт на Месец на Фотографията.

С уважение,
Управителен Съвет на НСФА Янка Кюркчиева



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes