Европейски Месец на Фотографията 2018

ОТВОРЕНА ПОКАНА за 9-тото издание на Европейският Месец на Фотографията 2018.

Темата на тазгодишното издание е СИЛА!

2018 година е важна година, силна година! В момента пред България стои огромната възможност да обединим своя национален потенциал. Нека дадем посока на важните теми и цели пред избраните лидери в по-широката рамка на Европа. И по-конкретно, водейки с твърда вяра и воля съвета на Европейския съюз, всички членки заедно да гласуваме и вземем решения, които да оправдаят очакванията на съвременния европеец за равностойно съжителство в стария континент и в целия свят. Мотото на шестмесечното българско председателство и на страната ни е “Съединението прави силата”, но за да не копираме политиците, а и за да сме по-лаконични, ние от НСФА се обединихме около кратката и ясна дума СИЛА!

Всички ние знаем, че силата на фотографското изкуство е именно в образността, а не в думите. Ето защо, няма да даваме многобройни тълкувания за превъплъщенията на СИЛАта, а ще отворим свобода пред въображението на фото творците. Нека ни покажат СИЛАта в типични или изненадващи гледни точки, в реални или абстрактни образи, в които те самите са я търсили, срещнали и запечатали във фотографиите си. И тъй като все по-популярния формат с международен характер “Месец на Фотографията” не може без силата на динамично променящото се изкуство на светлината, каним всички, които имат идея за силен проект (или вече имат готов, кореспондиращ с темата) да кандидатстват за изданието СИЛА. Избраните в официалната програма на 9-тото издание ще са по-малко от обичайното, но точно с идеята, да покажем по-силни фотографски изложби и събития пред София и многобройните и гости по време на финала на Европейското председателство.

За да сбъднем поредното издание на единствения национален (но с международни участия) фото фестивал в страната ни, до нас отново е Уникредит Булбанк – нашата “Официална банка”. Години наред с тяхната подкрепа тиражираме програмата на селектираните събития и благодарение на тях, водещите фото акценти за годината остават в историята. През 2018, събитието ни отново е под етикета „Европейски фестивал“ от EFA – Eвропейската Фестивална Асоциация, с което и погледа на Европа към фото събитията в месец юни, ще бъде привлечен още по-силно. Тоест, заедно с всички автори, чиито проекти бъдат оценени и включени, ще представим актуалната СИЛА на осмото изкуство – фотографията.

Желаем успех на всички, които вярват в нейната СИЛА!

За повече подробности, както и за кандидатстване, посетете официалния сайт на Европейският Месец на Фотографията

Времето напредва бързо – до крайния срок остават само 3 седмици!

С уважение,
УС на НСФА



1 коментар + Добави своя коментар

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes