Български EFIAP и AFIAP отличия и нива – реколта 2020!

Здравейте уважаеми членове, приятели и партньори,
в навечерието на 2020 г., както обичайно за коледен подарък пристига 1 пратка от службата по отличията на FIAP с одобрените за текущата година кандидати за FIAP отличия и нива. Всички 8 фотографа (изброени по-долу), които до края на месец октомври, 2020 г. подадоха към НСФА своите досиета за кандидатстване за FIAP отличия и нива бяха разгледани от службата и чудесната празнична новина е, че цялата група от „FIAP реколта* – 2020, България“ е защитила и покрила критериите на FIAP.
По низходящ ред на отличията, това са следните фотографи:

1. Мирослав Момински – EFIAP/b (бронз)
2. Ивайло Сакелариев – EFIAP
3. Минко Михайлов – EFIAP
4. Никифор Тодоров – EFIAP
5. Пламен Петков – EFIAP
6. Антон Савов – AFIAP
7. Красимир Кънев – AFIAP
8. Явор Мичев – AFIAP

Всички фенове на FIAP (която генерира културен и творчески обмен в двустранна посока България – света), знаят, че това събитие в края на всяка календарна година е много важно за НСФА като оперативен член и представител на световната фото федерация за страната. И точно защото това са важни за родното фото изкуство постижения, от няколко години насам вече стана традиция в началото на всяка нова година, НСФА да прави първото си за годината събитие, именно с изложба от фотографии на отличените FIAP творци за предходната година. На нея със скромна церемония връчваме сертификатите, издадени им от FIAP и НСФА. Всички победители за 2020 много скоро ще бъдат поканени с официално писмо от нас (по е-мейл) и се надяваме както всички други досега (3 поредни години) те да приемат да направим тази изложба и да представим една скромна колекция от по няколко техни знакови фотографии, които след изложбата ще обогатят фонда на архива ни – а той отдавна надхвърли над 15000 фотокопия! Както вероятно сте забелязали от списъка по-горе, тази година има бум на званието EFIAP. Още по-радостното е, че първия фотограф в листата, Мирослав Момински защити първото след базовото ниво на тази титла – бронз EFIAP! С това свое постижение, след Юлий Василев (първият защитил това най-високо за България отличие през 2017 г.), те вече стават двама и сериозно вдигат летвата на всички останали, които вече са защитили званието EFIAP.
При обичайните обстоятелства организираме тази изложба и връчване (на FIAP и НСФА сертификати, както и др. отличителни знаци съпровождащи съответните звания) вече 2 поредни години във фотоМАХ галерия в гр. Пловдив, (при Милан Христев, AFIAP), но в тази сложна епидемиологична обстановка навсякъде, сега само можем да заявим, че желание и ресурс Фотографска Академия има, но кога ще се съберем на живо сред фотографиите на тазгодишните артисти и отличници, ще обявим когато това е възможно с минимален риск за всички.

От няколко години FIAP имат облак, в който след като удостоят със звания годишната група от всяка страна, те публикуват на произволен принцип няколко фотографии от няколко автора – Ето в копие и превод писмото с уведомлението за тазгодишната родна добавка: Уважаеми Антон, Бих искал да ви информирам, че някои от най-новите изображения от автори от вашата държава са качени в облака на FIAP (http://collections.fiap.net или всички български творби качени досега http://collections.fiap.net/fotoweb/archives/5000-FIAP/?q=Bulgaria). Тъй като броят на снимките, които FIAP получава всяка година, е много голям, беше решено в облака да бъдат качвани само ограничен брой снимки. Това ограничение е необходимо по финансови причини. Всички снимки, изпратени до FIAP, се съхраняват на няколко твърди диска, които се намират на различни адреси. Те формират художественото наследство на FIAP. Четири фотографи, а именно г-н Рикардо Буси, президент на FIAP, г-н Фреди Ван Гилберген, вицепрезидент на FIAP и директор на службата за отличия, г-н Джеф Лемменс, директор на FIAP службата по колекците и г-жа Крис Дискарт MFIAP, EFIAP / d1 решават кои снимки да се съхраняват в облака. Техният избор не предполага никаква ценностна преценка. Тук можете да намерите новите изображения от България: http://collections.fiap.net/fotoweb/archives/5000-FIAP/?311=Bulgaria&515=2020



Засега ви пожелаваме спокойни и плодотворни дни до настъпващите съвсем скоро коледни и новогодишни празници!
С надеждата всички ние и вие, да посрещнем тези празнични дни и Новата година в добро здраве, ведро и весело настроение и крепка вяра в светлината и бъдещето!

С уважение,
УС на НСФА

* Този ежегоден роден фото триумф, бе шеговито и с усмивка дефиниран като „Реколта“
преди 2-3 години от г-н Юрий Трейман, председател на НСФА.



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes