Списание FIAP news №16, с новинa от България

13 November 2021    Comments Off    категория: новини

Скъпи приятели и членове,
имаме удоволствието да ви информираме, че поредното издание (№16) на списанието FIAP news е факт и може да бъде разгледано и/или изтеглено от сайта на международната фото федерация.
Трите страници, които са публикували FIAP не са нещо ново за вас, но за широкия фотографски свят и всички приятели на FIAP, това си е топ новина свързана с българската фотография – а тя е, че нова серия от 8 родни творци защитиха своите FIAP отличия и нива през 2020г.. За нас тази новина е един приятен спомен за обичайното “първо” НСФА събитие за всяка година. А тази година поради причините ясни на всички, то се случи едва в началото на Юни!

За ваше улеснение, ето преведения текст публикуван в списанието:
“На 6 юли в 14:00 часа, приятели на лауреатите и фенове на фотографията изпълниха с дух и настроение галерия ФотоМах! Милан Христев, AFIAP, собственик на галерията откри изложбата кратки встъпителни думи. Г-н Юрий Трейман обяви и връчи сертификатите и знаците (значки и стикери) на FIAP, както и сертификатите на НСФА. Всички миналогодишни артисти и отличници във възходящ ред на отличията и нивата бяха поканени на сцената за да приемат своите документи:
8. Явор Мичев, AFIAP
7. Красимир Кънев, AFIAP;
6. Антон Савов, AFIAP
5. Ивайло Сакелариев, EFIAP
4. Минко Михайлов, EFIAP
3. Пламен Петков, EFIAP
2. Никифор Тодоров, EFIAP
1. Мирослав Момински, EFIAP/b (бронз).
Всеки от отличените автори беше аплодиран, а те споделиха своите мисли и емоции по темата. И тъй като в тазгодишна група бе и секретаря за връзка с FIAP Aнтон Савов, ESFIAP, когато г-н Трейман го покани на сцената, за да му връчи базовото AFIAP отличие, той взе за “кратко” думата… Изрази своята дълбока благодарност към дългомандатния експредседател ф.х. Явор Попов и няколкото управителни съвета на Фотографска Академия, с доверието на които той върши тази отговорна и важна за българската фотография работа. За всички нас от УС на НСФА (а чрез нас и за всички наши редовни, почетни и колективни членове) е изключителна чест, че изброените по-горе 8 български фотографи защитиха своите постижения и успехи във все по-широкия форум на FIAP (международната федерацията за фотографско изкуство) и увенчаха своите професионални фотографски познания, умения и талант с артистичните титли-отличия и нива на FIAP, за които кандидатстваха!
ЧЕСТИТО и аплодисменти за добрите им творчески резултати!”

С уважение,
УС на НСФА

П.п.
А сега, като послепис ще ви споделим още една новина в аванс на същата тема, но за актуалната 2021 година – груповата кандидатура за текущата година бе изпратена за разглеждане от FIAP службата по отличията в началото на ноември! Този факт отново радва нас от управителния съвет, а се надяваме че и вас – нашите членове, както и всички фенове на фотографията в страната. Той не е изненада за нас, но изненадата тази година, е че изпратихме (“посяхме”) рекордно количество и качество FIAP артисти и отличници – 17 колеги фотографи в небивал досега широк спектър от AFIAP, EFIAP отличия, както и EFIAP нива!
Но, колко реално ще е “ожънатата” FIAP – BG Реколта 2021, очакваме официалния отговор на FIAP в началото на декември!
Стискаме палци изненадата да е в пълен комплект и да е позитивна…



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes