23-та Фото Академика 2022 – гостува в Севлиево!

На 19 юли в град Севлиево в залите на Народно Читалище “Развитие – 1870″ в 18 ч. ще се открие изложбата от националния ежегоден преглед-конкурс на Българската фотография “Фото Академика 2022″.

PhotoAcademica-poster

То е двадесет и третото без прекъсване издание, което се радва на все по-широк интерес сред активните фотографи в страната. Именно факта, че приемаме само нови творби го прави и реален годишен форум на най-доброто в страната в 3 раздела – Арт, Репортаж, а от няколко години и Аерофотография! За първи път в историята на конкурса, след официалната изложба с откриването и награждаването, друг град ни кани да представим изложбата!? С това, децентрализацията, която започна преди години с откриванията на Фото Академиката в Дом на Културата “Борис Христов” – Пловдив, продължава да расте! За Фотографска Академия е изключителна чест, че подобно развитие се случва от другата страна на Стара планина и то отново за първи път! Домакините са от град Севлиево, а това е още един факт който много ни радва! Защото Севлиево е градът домакин и на друго наше любимо ежегодно фотографско събитие – международен фотоконкурс “Дивото”! Този тематичен фотосалон се случва с подкрепата на Община Севлиево за пета поредна година. В момента той е отворен за участие!Така че днес с удоволствие можем да поканим всички които изпуснаха откриването в Пловдив на 18 юни, да не пропускат тази нова възможност.

Изложбата ще бъде експонирана в залите на Народно Читалище “Развитие – 1870″ до 30 август.
Добре дошли!

Eто и анонса, с който домакините канят всички на това значимо за всички събитие:
“23-та „Фото Академика 2022” гостува за първи път в Севлиево - Председателят на НСФА Юрий Трейман ще открие събитието „Фото Академика 2022” – националният ежегоден преглед на фотографското изкуство в България. Откриването на изложбата с финалистите от 23-то поредно издание на форума ще се състои на 19 юли, от 18:00 ч., в Народно читалище „Развитие-1870”. Председателят на Националното сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева” Юрий Трейман ще е специален гост на събитието. За първи път в историята на „Фото Академика”, след официалната изложба с откриването и награждаването, експозицията гостува в друг град в страната. Поводът „Фото Академика 2022” да бъде представена в центъра на Северна България е, че севлиевецът Божидар Генков стана лауреат в тазгодишното издание на форума. Фотографът, член на Фотоклуб „Севлиево”, бе удостоен със златен медал в една от трите категории на прегледа – „Репортажна фотография”, с кадъра „Двамата късметлии за кръста”. На него се вижда как Лъчезар Лалев и Симеон Спасов едновременно вдигат богоявленския кръст, който спасяват от ледените води на р. Росица на Йордановден. 69 са най-добрите кадри на 34 автори в изложбата: 36 кадъра в „Артистична фотография”; 24 в „Репортажна фотография”, и 9 в „Аерофотография”. Селекцията е дело на петчленното жури в състав: ф.х. Явор Попов, ф.х. Нели Гаврилова, Валери Христов, Иван Коловос и Денис Бучел. Избраните са от постъпилите в трите раздела на „Фото Академика 2022” 381 фотографии от 66 автори: 220 кадъра от 58 автори в раздел „Артистична фотография”; 137 кадъра от 37 автори в раздел „Репортажна фотография” и 24 кадъра от 13 автори в раздел „Аерофотография”. Номинираните (по азбучен ред) и включени в изложбата са Александър Иванов, EFIAP, QPSA; Антон Даскалов; Божидар Генков; Божидар Илиев; Владимир Карамазов, AFIAP; Галина Ушева; Генчо Петков, EFIAP; Гриша Григоров; Десислава Игнатова; Димитрина Андреева, EFIAP; Димо Христев; Здравко Господинов; Йоана Маринова; Кирил Христов, AFIAP; Любомир Аргиров, AFIAP; Магдалена Дудова; Минко Михайлов, EFIAP/b; Мирослав Младенов; Моника Драмалиева; Пенко Пенков; Петя Танева, AFIAP; Пламена Гергова; Поли Вълова; Радослав Свирецов, AFIAP; Радостин Димитров; Самуил Младенов; Станимира Шивачева; Стефан Каменов; Христо Димитров; Цветомил Семков; Цветомир Димов; Юлий Василев, EFIAP/b; Явор Мичев, AFIAP; Ясен Велчев. Конкурсът „Фото Академика 2022” е част от официалната програма на 13-ия „Европейски месец на фотографията”, който е с финансовата подкрепа на НФ „Култура”.”

С уважение,
НСФА



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes