„Житейски истории” изложба на Антон Даскалов и Елена Ангелова

Уважаеми приятели,
На 17.02.2023г. нашите партньори от Народно Читалище “Развитие – 1870″ в Севлиево ще открият и представят фотографска изложба на двама членове на Национално сдружение фотографска академия “Янка Кюркчиева”! „Житейски истории” се казва изложбата, която е съвместен проект на Антон Даскалов и Елена Ангелова. И двамата автори са нови членове на сдружението. Поздравяваме ги за тяхната активност!

Ето цитат от фейсбук събитието, създадено от домакините на изложбата:
“„Житейски истории” е съвместна фотографска изложба на Антон Даскалов и Елена Ангелова. Двамата представят сериите си „Живот на ръба” и „Душата на рибаря”, в които насочват вниманието към част от житейските истории, които ни заобикалят. Откриването на изложбата ще бъде на 17 февруари, от 17:30 ч., в Бялата галерия на Народно читалище „Развитие-1870”.

exhibition_poster_660

Две серии с фотографии, разбулващи житейски ис7тории. В „Живот на ръба” (дебютната му изложба от 2022 г.) Антон Даскалов обръща поглед към това как хората без дом се справят с базовите си житейските потребности. Те са там – на ръба! Отритнати от обществото, което твърди, че знае отлично за тяхното съществуване. Те обаче биват заобикаляни от разстояние в момента, когато попаднат дори бегло в полезрението ни. Знаем ли къде живеят, как се хранят или какво правят през деня? Защото те имат същите базови нужди като всички нас. Те са там – на ръба и се справят, както могат! А ние къде сме?
В серията „Душата на рибаря” Елена Ангелова улавя духа и романтиката на риболова по българското черноморие. В най-студения сутрешен час, когато все още всичко е притихнало в очакване на слънцето, на пристанището се появява дискретно раздвижване. Едва доловими силуети се събират на групички – кой с цигара, кой с чаша, от която се надига пара от ароматно кафе. Водят се кратки, отривисти разговори и сякаш по някакъв невидим сигнал всички се насочват към привързаните за пристана лодки. То ги е повикало. Въжетата се отвързват, лодките бавно се отделят от кея и се загубват в прегръдките на сутрешната мараня.”
Подробности ще намерите в самото фейсбук събитие.

С анонса си “Ахтунг, Ахтунг! С Elena Angelova ще се излагаме в Севлиево! Всички в радиус от поне 100 км са поканени да дойдат да се видим.” Anton Daskalov покани приятели и любители на фотографията!
Нека, който има възможност да уважи откриването довечера. Авторите със сигурност ще споделят повече за техните “Житейски истории” на място.

С уважение,
УС на НСФА

Послепис:
С тази поредна инициатива, нашите партньори в Севлиево потвърждават на ниво, че декрета подписан между НСФА и Народно Читалище “Развитие – 1870″ на 19.07.2022 г., работи с чудесни темпове! Благодарим на домакините, както и на авторите на изложбата!Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes