Покана

ОТВОРЕНА ПОКАНА
12-ти европейски месец на фотографията е отворен за участие!

Изданието на фестивала е с отворена тема.

Както обикновено, ние от НСФА, родителите на Месеца, подготвяме няколко важни събития в програмата, но с удоволствие очакваме и ще разгледаме всички ваши фотографски проекти кандидатствали до 18 април. За да предложим богато и силно съдържание, ще оценим най-добрите и те ще бъдат включени в официалната програма. Така че, концентрирайте се, доразвийте си идеите и концепциите и ви очакваме, за да сътворим заедно Месеца така, че да събудим трайни емоции, да провокираме важни въпроси и да дарим ценни спомени на всички зрители. Неща, които изкуството на светлината безспорно умее!

Очакваме вашите идеи, за да направим заедно това издание. То отново носи етикета „Забележителен фестивал“, който е най-високата оценка от Европейската Фестивална Асоциация.

Добре дошли!

С уважение,
УС на НСФА

Общи условия:

  • Проекти ще се приемат до 18 април.
    Дата на журиране – ще обявим допълнително.
  • Приемат се само готови проекти.
  • В общия случай “Месец на фотографията” не финансира отпечатването и подготовката на изложбите. Ние осигуряваме локация, публика, разпространение, плакат и поканa, публикуване в официалния сайт и последващи връзки в България и чужбина. Бихме могли да помогнем за финансирането на някои особено сполучливи проекти, така че – изпратете ни проекта си! Ако той е много силен, ще направим всичко възможно, за да го реализираме заедно.
  • Резултатите за кандидатствалите проекти за събития и локации в 12-тото издание ще бъде оповестено по-късно. Всеки изпратил официална кандидатура чрез онлайн формуляра в сайта, ще бъде информиран своевременно за резултатите лично по е-мейла от който е регистрирана кандидатурата. Приемаме предложения за всякакви фото събития: изложби, лекции, дискусии, творчески работилници… и други които смятате, че се вписват в концепцията на Европейски Месец на Фотографията.
  • Авторът/ите на одобрен проект/и и включването му/им в официалната програма на 12-то издание, подписват „Декларация за съгласие за участие в Европейски месец на фотографията 2021“, с която участникът/ците се задължава/т да ползва/т одобрените шаблони (темплейти) за плакати и покани на НСФА, както и изрично да обявява/т при всикчите си медийни изяви, че изложбата/събитието е част от Европейски месец на фотографията с организатор Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“. НСФА „Янка Кюркчиева“ е сдружение с нестопанска цел, а Европейски месец на фотографията не е марка регистрирана с търговска цел и по смисъла на търговските тълкувания на медиите, цитирането и не бива да бъде премахвано от публикации и излъчвания заради, рестрикции за цитиране на търговски марки.

За да кандидатствате е нужно да ни изпратите пълната информация за проекта като попълните формуляра на този адрес:
(формуляр за събития)

Ако имате подходяща локация в София, може да я предложите за включване в “Месец на фотографията” и при евентуално одобрение, да получите публика и едно реализирано събитие в рамките на месец юни.
За да кандидатствате за локация, попълнете формуляра на този адрес:
(формуляр за локации)