FotoEvidence

25 May 2015    Comments Off    категория: новини

Здравейте приятели и фенове на фотографията,
Месец на фотографията вече стартира своите събития!

Миналата седмица, на 21 май в Пловдив отвори врати втори МФС Пловдив 2015, а днес в 18:30 на втория етаж в същата галерия (на ДПХ на ул. Гладстон 32) ще открием второто събитие от програмата на МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА 2015. Ще имате възможност да видите четири изложби на наградени автори oт конкурсa FotoEvidence основан и провеждан в Ню Йорк от 2010г. до днес.
Добре дошли!

В изложбата ще видите:

Двама автори от 2011г.
1. ПОБЕДИТЕЛ: Хавиер Арценаллис – Убийци, Латиноамерикански убийци.
2. ФИНАЛИСТ: Паула Бронщайн – Афганистан, Между Живота и Смъртта.
И двама от 2013г.
2013    3. ФИНАЛИСТ: Андреа Рийс – САЩ, Градска пещера.
4. ФотоСвидетел: Антъни Карън, Ку Клукс Клан – Интервю, Светлана Бахчеванова.

Още малко за FotoEvidence:

От зората на фотографията, заснетите на лента изображения разкриват на вниманието на обществеността недокументирани събития. Снимките променят не само възприятието на хората, но най-вече променят хода на самата история. Fotoevidence е основана, за да продължи традицията на практикуване на фотографията,с цел да привлече вниманието към нарушаването на човешките права, несправедливостта, потисничеството и нападенията срещу суверенитета или човешкото достойнство, там където биха могли да се появят.

Всяка година FotoEvidence Book награждава един фотопроект, документиращ нарушаването на човешките права. Избраният проект се публикува като серия от фото книги, част от FotoEvidence, посветени с цел да се оцени работата на фотографите, чиято ангажираност и смелост разкрива болезнени истини, води до осъзнаване и пораждане на чувство за нетърпимост към накърняване на човешкото достойнство.

Ето и малко информация за създателя и издател на FotoEvidence – Светлана Бачеванова:

Светлана Бахчеванова е документален фотограф,
който работи предимно над дългосрочни проекти, често свързани с нарушаването на човешките права и социалната несправедливост.
В България тя е работила за вестник „Демокрация“ и Българска Телеграфна Агенция.
През 2001 година Светлана се премества да живее в Бруклин, Ню Йорк, където основава издателство FotoEvidence Press.
FotoEvidence дава годишна награда FotoEvidence Book Award. Всяка година международно жури избира един фотограф, чиято работа е фокусирана върху нарушените човешки права и я публикува като книга, а изложба с фотографиите на победителя и четиримата финалисти се показва в Ню Йорк, както и много страни по света, включително и в България по време на „Месеца на фотографията“ в София.



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes