Месец на фотографията 2017 бе официално открит!

5 June 2017    Comments Off    категория: новини

Здравейте приятели,
поредното, осмо издание на най-дълги години провеждания и мащабен фотографски фестивал МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА отново е факт! В най-приятния месец за споделяне на изкуства (малко преди и доста след него), ние от НСФА отново ще поставим във фокуса на обществото селектираните на конкурсен принцип 30 фотографски събития в 20 арт локации в 6 града. И дори ще покажем колективната изложба “Контрасти” на членове на НСФА в град Консепсион в Чили. Всички събития са обединени от необятната и неизчерпаема тема „Контрасти“. Следете програмата в сайта на “Месеца” (http://photoacademy.org/themonth/2017/program/) и се потопете в различните гледни точки на много родни авторски и групови изложби, няколко родни творци, живеещи и творящи зад граница, а също и няколко чуждестранни участия на големи имена във фотографията. С тази богата програма, се надяваме да включим зрителите в широката дискусия за контраста, не само като фотографски термин, а за контрастите в обществото, в разбиранията на различни поколения, контрастите между класическaтa и съвременнa фотография.

На 1-ви юни (както е по традиция, в началото на месеца), сред много колеги фотографи, гости и фенове на изкуството на светлината, в Бохема – клуб на фоторепортера точно в 19:59, заместник председателят Юрий Трейман обяви началото на фестивала – вече Европейски! Тази година, “Месецът” получи етикет “Забележителен фестивал” (за 2017-2018) от EFA – Eвропейската Фестивална Асоциация и ние вярваме, че това ще го направи все по-популярен в България, Европа и по света. Минути по-късно, след като най-добрите фотографи в категории – артистична и репортажна фотография в осемнадесетото издание на националния годишен преглед-конкурс на фотоизкуството в България “ФотоАкадемика” получиха своите медали, Г-н Явор Попов председател на НСФА, съобщи номинациите за големия приз на НСФА – статуетката „Академика“. Те бяха за фотографите Ангел Ненов от Варна и Цончо Балканджиев от Павликени. Избраният да получи „Академика“-та, за приноса му към българската фотография е Цончо Балканджиев. Да му е честита тази висока награда и да продължава да твори с нестихваща любов и страст!

Разбира се и тази година “Месец на фотографията”  се реализира благодарение на подкрепата на УниКредит Булбанк, които за пореден път протегнаха ръка на изкуството, за да достигне то до всички вас. Благодарим Ви колеги, за доверието и за партньорството толкова години вече.

Благодарим на всички Вас – творци, любители и ценители на фотографията!

ф.х. Явор Попов
Председател на УС
на НСФА „Янка Кюркчиева“

Фотографии от откриването:
М. Къналян, В. Тодорова и Л. Савова



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes