Българската селекция на 39-то Младежко Биенале / София 2018

Международните Биеналета за младежка фотография под патронажа на FIAP са може би най-старите и престижни фотоконкурси в света за деца до 16 и до 21 години.

Горди сме, че след успешното представяне на българската колекция в Нови Сад, преди две години (през 2016), където завоювахме бронзов медал, тази година София беше избрана да бъде домакин на 39-то издание на FIAP биеналето. На НСФА “Янка Кюркчиева” бе гласувано доверието да бъде съорганизатор на FIAP, а чрез нас за страната ни е огромна чест съвместно с домакините на изложбата, Национален Дворец на Културата да представим изложбата на този толкова престижен международен конкурс. Паралелно с 17 други държави, отново чрез Фотографска Академия, България успя да селектира и да се представи в биеналето с една достойна колекция на младите фотографи в 2 категории – до 16г. и до 21 г.

На 13 юни в НДК от 18:30ч. ще бъде официалното откриване на финалната изложба от салона, както и награждаването на отличените колекции и индивидуални творби. Изложбата е част от програмата на “Месец на фотографията” 2018, чиято програма също ще обявим скоро.

Изненадата кои са отличените ще оставим за церемонията през месец юни, но в аванс можем да обявим имената на авторите взели участие в колекцията, която представи достойно страната ни в двете категории.

На линка по-долу, можете да видите списъкът на избраните в категория до 16 г. в pdf файл.
Българска колекция до 16 години
Ако кликнете върху банера по-долу ще отворите страница, в която ще разгледате галерията с фотографиите на най-младите фото творци:



На линка по-долу, можете да видите списъкът на избраните в категория до 21 г. в pdf файл.
Българска колекция до 21 години
Ако кликнете върху банера по-долу ще отворите страница, в която ще разгледате галерията с фотографиите на малко по-порастналите фотографи:


Очакваме всички участници в биеналето, техните родители и приятели, както и всички фенове на българската фотография на церемонията на 13 юни в НДК от 18:30ч.
Добре дошли!



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes