29-то FIAP цветно биенале – Франция 2021

Фотографска Академия кани всички български фотографи за участие в национален конкурс
за набирането на българската кандидатура в двадесет и деветото FIAP цветно биенале – Франция 2021.

Темите от които НСФА ще разпредели двете селекции, с които България ще се включи в двата раздела на Биеналето (принт и дигитална фотография) са 2:

1. Портрет
2. Голо тяло
(нестудийно)

Изисквания:
Всеки автор може да представи до 2 цветни фотографии във всяка от двете теми (2 за тема 1 и 2 за тема 2).
Не е задължително да подадете творби и за двете теми – ако имате силни фотографии само в едната, тогава може да участвате с 3 кадъра в избрания от вас 1 раздел.
Приемат се САМО ЦВЕТНИ ФОТОГРАФИИ
като файлове 8-битов sRGB цвят, 300 dpi, с мин. 2400 px до максимум 3500 px по дългата страна. Максималния файлов обем е до 6 MB.
Името на файла трябва да съдържа: фамилия, име, име на творбата, номер на темата (1 или 2).
Имената на файловете се изписват на латински, като между отделните компоненти се набира _ (долно тире), а не пауза.
Пример: Georgiev_Ivan_Portrait_in_the_darkness_1.jpg
• Предпочитан начин на приемане: ON-LINE

• Алтернативeн начин – файлове могат да бъдат изпратени и на e-mail: contests@photoacademy.org
(Данните за участие при алтернативния начин трябва да бъдат попълнени в онлайн формуляра за участие. Без формуляр фотографии няма да бъдат разглеждани.)

Краен срок: 17 януари 2021 г.

След крайния срок, НСФА ще оцени всички постъпили кадри и едва след като прецени коя от двете теми би била по силна като представяне на хартия, ще определи коя тема ще бъде изпратена като принт и коя като дигитална.

В годините България е вземала участие в много от биеналетата на FIAP, в част от които имаме добри представяния като национална фото федерация, както и индивидуални награди.
Надяваме се да представим българската фотография пред света достойно и този път.
На всички, които ще намерят време да се включат, въпреки краткия срок,
БЛАГОДАРИМ!

Очакваме Ви – при нужда от разяснения, не се колебайте, да ни потърсите за съдействие.
Нека си пожелаем успех!

С уважение,
УС на НСФА

П.п.
Забележка:
Всички които участват по многобройните конкурси под патронаж на FIAP по света, трябва да имат в предвид, че участията във FIAP биеналетата като това по-горе (както и във FIAP Световната купа за клубове) не се отчитат /калкулират/ към критериите за FIAP отличия/нива. Тоест, когато ваш кадър стигне до участие в българска колекция в някое FIAP биенале или Купата за клубове, не ги добавяйте в сбора на който и да е от критериите – заглавие/прием/салон/държава в досие-таблицата за кандидатстване за FIAP отличия/нива. За статистика, може да присъстват там като ред, но не ги бройте в общия сбор на критериите.



1 коментар + Добави своя коментар

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes