“Във времето” – фото изложба на Росен Коларов в Пловдив

Комисията по културна и социална дейност на МУ – Пловдив има удоволствието да Ви покани на фотографската изложба на проф. д-р Росен Коларов, дм, която ще се състои от 7 до 29 април 2021 г. в Аудиторния комплекс на Медицински университет – Пловдив. Изложбата е посветена на 7-ми април – Световен ден на здравето.

Добре дошли на всички
и желаем успех на нашия дългогодишем колега и член, г-н Росен Коларов!
С уважение,
УС на НСФА
______________________________________________________________________________

Проф. Росен Коларов е специалист по Хирургична стоматология, Лицево-челюстна хирургия, Обща стоматология и по Социална медицина и здравен мениджмънт. Преподавател е във ФДМ на МУ -Варна и в НСА „Васил Левски“. Автор и съавтор е на над 100 научни труда и е цитиран над 200 пъти.
Проф. Коларов е фотограф-художник с над 40 години фотографски опит. Негови творби са изложени в Музея за пресфотография в Осло и в Музея за изобразителни изкуства „А. С. Пушкин“ в Москва. Преподавал е дисциплините „Повърхности, структури и детайл“ и „Фотодокументалистика“ в департамент „Визуални изкуства“ на НБУ. Член е на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е носител на статуетката на Академията. Издал е книгите „Лица, съдби, нрави” и „25 мига от детството“. Председател e на Управителния съвет на SOS – Детски селища в България.
Авторът ще ни представи многообразни снимки от различни фотографски жанрове и места. Творбите са запечатали мигове от реалността. Те разкриват неподозираната идентичност на образи и лица, един спомен от изминалото и изчезващо време, съхранил в себе си цялата история на съществуването.

За изложбата:

In tempore – Във времето
„Появата на фотографията е едно от откритията, с които започва написването на модерната история на света. Близо два века тя запечатва събития, открития, радости и сълзи у хората, тя е незаменим документ. Въпреки, че претендира за абсолютна обективност, тя винаги остава субективна. И това е така, защото фотографията е субективно отразяване на заобикалящия ни свят, пречупена през погледа, емоциите, интелекта, културата на създаващия снимки. Той е този, който интерпретира чрез своето въображение точно този променящ се свят около него.
Представените снимки в изложбата са субективното отражение на случващото се около нас на границата на две хилядолетия. Преди и след. Те са във времето на различни култури, различни страни, различни хора и разбира се сред Вечната Природа.“
Проф. д-р Росен Коларов, дм

Кратка презентация на изложбата можете да видите ТУК:

Ето и кратко видео за изложбата от автора:




Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes