Фотоизложба на 8 български фотографа с FIAP отличия и нива за 2020!

Скъпи приятели,
тази година НСФА отбеляза обичайното си “първо” за всяка година събитие (провеждано през януари), чак в началото на Юни!
Причината за всички е ясна, но още като предисловие председателя г-н Юрий Трейман отбеляза, че тя ни даде богатството да опознаем галерия фотоМАХ (на Милан Христев, AFIAP), не само като зимен дом на фотоизкуството, а и като летен. С любезното домакинство на Милан тази изложба вече е факт за трета поредна година. Тя предоставя общо 22 фотографии, които след събитието ще обогатят фонда на НСФА архива. Същите кадри ще представим и в галерия тук в сайта ни, но едва след като я закрием за разглеждане на живо. Изложбата ще бъде на разположение за разглеждане до 20 юни. Галерия фотоМАХ е в гр. Пловдив на бул. “Пещерско шосе” 103.
Добре дошли!


В неделя в 14:00 часа, приятели на лауреатите и фенове на най-младото, осмо изкуство изпълниха с дух и настроение залата на Милан! С кратки встъпителни думи той откри изложбата, а г-н Трейман представи и връчи сертификатите и знаците (значки и стикери) на FIAP, както и сертификатите на НСФА. Всички миналогодишни артисти и отличници във възходящ ред на отличията и нивата бяха поканени на сцената за да приемат своите документи
8. Явор Мичев, AFIAP
7. Красимир Кънев, AFIAP
6. Антон Савов, AFIAP
5. Ивайло Сакелариев, EFIAP
4. Минко Михайлов, EFIAP
3. Пламен Петков, EFIAP
2. Никифор Тодоров, EFIAP
1. Мирослав Момински, EFIAP/b (бронз)
От всички лауреати отсъства само Никифор Тодоров, ЕFIAP от Велико Търново, който ще си получи всички свои документи и знаци по пощата.
Всеки от отличените автори беше аплодиран, а те споделиха своите мисли и емоции по темата. И тъй като в тази реколта бе и секретаря за връзка с FIAP Aнтон Савов, ESFIAP, когато г-н Трейман го покани на сцената, за да му връчи базовото AFIAP отличие, той взе за “кратко” думата… Той изрази своята дълбока благодарност към дългомандатния експредседател ф.х. Явор Попов и няколкото управителни съвета на Фотографска Академия, с доверието на които той върши тази отговорна и важна за българската фотография работа. Милан пък, покани всеки един автор и виновник за това събитие, да планират в бъдеще своя самостоятелна авторска изложба при него – галерията му е кокетно и стилно арт-пространство за всякакви събития с фотографско съдържание и концепция.

За всички нас от УС на НСФА (а чрез нас и за всички наши редовни, почетни и колективни членове) е изключителна чест, че изброените по-горе 8 български фотографи защитиха своите постижения и успехи във все по-широкия форум на FIAP (международната федерацията за фотографско изкуство) и увенчаха своите професионални фотографски познания, умения и талант с артистичните титли-отличия и нива на FIAP, за които кандидатстваха!
ЧЕСТИТО и аплодисменти за добрите им творчески резултати!

Духа на събитието, можете да разгледате в галерията от снимки на няколко автори, гости на изложбата:

С уважение,
УС на НСФА



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes