Предварителен конкурс за участие в 35-то Черно-бяло биенале на FIAP в ОМАН, 2022 – с удължен краен срок!

Биеналетата за черно – бяла фотография по традиция се организират в страната, която е домакин на конгресът на FIAP за съответната година. Домакин на последния конгрес (на живо) трябваше да е Индия, а след конгреса следва FIAP срещата в ОМАН, но поради Ковид обстоятелствата в които всички живеем и двете събития не се състояха във вида в който са провеждани десетилетия. Но през 2022-ра с подкрепата на Министерството на културата, спорта и младежта в Оман, FIAP обяви 35-тото издание на черно-бялото биенале.

УС на НСФА реши България да участва в това биенале с колекция от 10 кадъра, която ще бъде избрана от по-силната от двете теми в този предварителен национален конкурс. 

Удължаваме крайния срок!

През последните 2-3 дни от обявения срок имахме технически проблем с електронния формуляр за участие! Проблема вече е отстранен и формулярите се получават от нас коректно. Но все пак има някои от Вас, които не са успели успешно да качат своите данни и фототворби. Поради този факт, УС реши да удължи крайния срок, за да могат всички те да опитат отново! Извиняваме се на неуспелите, а с това удължение каним и всички други, които са искали да се включат, но времето не им е стигнало – направете усилия и ни изпратете вашите участия! Предстоят и празнични дни, в които някои пък може да “отстрелят” своя “стрийт шедьовър” или да се сетят за забравен хубав зимен пейзаж – очакваме ги!!!

Каним официално всички български фотографи – любители и професионалисти да вземат участие.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

Теми:

1. Улична (street) фотография

2. Зимен пейзаж

Изисквания за файловете за участие:

  • Черно-бели фотографии
  • Фотографиите да са правени след 5-ти Март 2020 г.
    (условието е за да избегнем риска да пратим кадър участвал в предишни биеналета на FIAP и той да бъде отхвърлен)
  • Формат – jpg, в sRGB профил, 300 dpi;
  • Размер на изображението – минимум 2400 пиксела и максимум 3500 пиксела за широката страна.
  • За по-добра кохерентност на избраната колекция, изпращайте само хоризонтални (пейзажно) ориентирани кадри
  • Файлов размер – максимум 6 MB
  • Файловете да са именувани по следния начин – Име_Фамилия_Заглавие на кадъра
    Пример Ivan_Ivanov_Cold winter mountain.jpg

Важно: Фотография на голо тяло не се допуска.

Всеки автор може да изпрати до 2 файла за участие в тема.

Финалната колекция, която ще бъде избрана да представи България като страна-участник в ОМАН, ще бъде от 10 кадъра (отпечатани в р-р до 40 х 30 см от НСФА) на 10 различни автора.

Краен срок за изпращане на файловете – 01 май (неделя) 09 май (понеделник)

Благодарим на всички, които се включиха в редовния и удължения срок!
Формуляра вече е затворен – на 13.05. ще бъде журирането, на което НСФА ще избере по-силната колекция от двете теми и ще я прати за международното журиране!
А към всички които харесват този тип конкурси  – заповядайте в следващото биенале, кото НСФА ще сподели с родната фотографска общност, когато то се обяви за отворено от FIAP.

Желаем късмет на всички, които уважиха тази наша инициатива!

С уважение
УС на НСФА



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes