Европейски месец на фотографията 2022 бе открит официално!

Преди броени дни, нa 6 юни в препълнената зала на НДК, Фотографска Академия откри официално фестивала “Европейски месец на Фотографията” 2022 – тринадесето, поредно издание.
С трогателно слово домакините от НДК в лицето на Илияна Китанова откриха двете събития. Г-н Трейман и г-жа Надежда Павлова от НСФА, както и Ралица Базайтова от Министерство на Културата, продължиха церемонията. След кратък обзор на дейността на Фотографска Академия и нашите дългогодишни взаимнополезни партньорства (с МК и с НДК), пред всички бяха обявени победителите сред учениците-фотографи от НПГПФ. Сред шумни ръкопляскания от техни връстници и многобройна публика от всички възрасти, на всички тях бяха връчени и дипломите на НСФА за стипендиите от МК. С тази важна базова подкрепа те ще могат да се учат, растат и творят по-смело напред и нагоре в изкуството на светлината.
Ето още веднъж събитията:
1. БЪЛГАРСКА ФОТОГРАФИЯ ИЗБРАНО 2
сборна фото изложба на 28 родни фотографа от АРХИВ ИЗДАТЕЛСТВО ФОТОГРАФСКА АКАДЕМИЯ.
2. Двадесет и трета “Фото Академика”, учащи 2022
фото изложба с финалистите и наградените в конкурса.

В карткия фоторепортаж в галерията по-долу може да усетите малко от духа, който фотографското изкуство възцари в НДК:

И в края на тази голяма за нас новина, напомняме на всички, че и двете изложби са в НДК до 17 юни, а определено не са за пропускане!

С уважение,
НСФА



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes