Месец на фотографията продължава утре в + Това с изложбата на Невена Златарева “Изгубени във времето”

Петото събитие в “Месеца” ще бъде открито утре!
Toва е изложбата на Невена Златарева “Изгубени във времето”

13-th_EMP_2022_event_5_poster_660

“Можеш да вземеш, какъвто пожелаеш образ, да го съпроводиш и винаги ще получиш нещо. Важното е колко добре ще се съчетаят нещата и какво внушение ще постигнат. Човешкият мозък може да направи връзка между почти всички неща – независимо, колко са различни.”
Всичко започна от писма на родителите ми, когато са били млади и от които ползвам фрагменти, като текстове към снимките. Беше история за любов по време на измислена война.
Прочетох ги и тръгнах по маршрута на историите.
Беше дълъг маршрут, повече от 4 месеца, в който пътувах, срещах хора, сгради и пространства и разсъждавах над миналото и настоящето. Обиколих села, застави, училища, църкви и попадах на различни места и все повече се доближавах до мисълта:
“……Нещо подобно на песента: “Една голяма любов и нищо повече” – цитат от писмо 1974 год.
Беше различно от всичко, което съм виждала досега!
Мотивирана да разбера, какво е да пазим ценностите и границите си, онези държавните. Помните ли ги?
Създадох образи, които да ме карат да си спомням онова време в това настоящето пространство!
Тръгнах по пътя на разказите, за да се опитам да намеря моите границите и да намеря отговор на преживяното.
Усещаше се мириса на разрухата, сякаш войната ни със самите себе си току що беше приключила и сега трябваше да започнем всичко отначало.
Търсех…там в тази разруха да открия нас, които градим обществото си, чрез собствените си убеждения.
Намерих…. ценности, които търсех в съвремието, но не ги откривах, намерих предмети, които ми показваха пътя по който вече не вървим.
Невена Златарева

Авторката Невена Златарева се занимава с фотография повече от 7 години. Завършила е магистърска програма “Фотографско изкуство“ в Нов български университет.
А саматя тя за себе си казва следното “Интересувам се и работя в посока концептуална фотография и надграждам познанията си в областта на фотографията, като средство за терапия. Вярвам, че фотографията има силата да лекува и да ни дава правото на глас.”

Желаем и успех с тази изложба,
както и с всички нови проекти, които я очакват по пътя и!

С уважение,
НСФА



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes