Списание FIAP news №19, с поредна голяма новинa от България

Скъпи приятели и членове,
имаме удоволствието да ви информираме, че поредното издание (№19) на списанието FIAP news е факт и то може да бъде разгледано и/или изтеглено от сайта на международната фото федерация.
Този път новината от България в онлайн изданието на федерацията е на цели 5 страници! За този брой, FIAP news дирекорката Бронуен Касей предложи освен обичайните снимки от самата изложба и връчване на звания, да добавим и по 1 снимка от авторите, което ще е и по-интересно, а и по-ценно за широкия фотографски свят и всички приятели на FIAP! Сърдечно ѝ благодарим, защото това е чудесен ъпгрейд – така, малкото кадри от ежегодната BG FIAP реколта, които се качват в облака на федерацията се разшири до пълно представяне на българските автори. Чрез този брой на списанието, всички които се вълнуват от новостите в живота на федерацията ще научат за рекорда свързан с българската фотография – 17 родни творци защитиха своите FIAP отличия и нива през 2021г! За нас тази новина е един приятен спомен за обичайното ни ежегодно голямо НСФА събитие, което тази година отново се случи през месец Юни при Милан Христев, АFIAP в галерия ФотоМАХ като едно от събитията в Европейски месец на фотографията 2022!

FIAP_News_19_Banner_and_Cover

За ваше улеснение, ето резюмиран превод на публикацията в списанието:
“Изложба и презентация за 17-те български фотохудожници, които постигнаха своите отличия на FIAP през 2021 г.
(От Антон Савов, AFIAP, ESFIAP, Офицер за връзка на FIAP, България)
На 18 юни 2022 г. от 15:00 ч. в Галерия Фото МАКС в град Пловдив се откри традиционната изложба на всички лауреати на отличия на FIAP за 2021 г. Много почитатели на фотографията оживиха с дух и настроение Галерия ФотоМАХ! Г-н Юрий Трейман, председател на НСФА, откри изложбата с кратко встъпително слово. Двамата заедно с Антон Савов, връчиха сертификатите на FIAP, баджовете и стикерите за отличията, както и сертификатите на НСФА. Всички миналогодишни артисти и отличени във възходящ ред на отличията и нивата бяха поканени на сцената, за да получат своите отличия. 17 са българските носители на  FIAP титли тази година. Сред тази група беше и Радослав Свирецов, който е на 22 години, а с това става най-младият българин, получил отличието AFIAP в историята на българската фотография.
Снимка 1: Антон Савов се обръща към събралите се.
Снимка 2: Радослав Свирецов е представен със своя АFIAP
Снимка 3: Костадин Маджаров е представен със своя AFIAP
Снимка 4: Теодора Димитрова е представена със своя EFIAP
Снимка 5: Красимир Кънев е представен със своя EFIAP
Снимка 6: Александър Иванов е представен със своя EFIAP
Снимка 7: Минко Михайлов е представен със своя EFIAP/b
Г-н Трейман изтъкна, че групата за 2021 е рекордна в историята на фотографията на FIAP у нас, както като количество, така и като качество. В своя шеговит стил той нарече това събитие „FIAP реколта 2021“ и наистина 2021 година беше богата, щедра и благодатна. Антон Савов отново изказа сърдечната си благодарност към Фотографска академия, която му е поверила тази важна за българската фотография работа. За всички от УС на НСФА (а чрез тях и за всички наши членове) е изключителна чест, че всички тези фотографи защитиха своите постижения и успехи, и увенчаха професионалните си фотографски знания, умения и талант с артистичните отличия на FIAP! От миналата година офицерът за връзка на FIAP въведе нова практика в тази церемония. Той прави личен дизайн на плакат на събитието с голяма снимка на всеки лауреат, плюс малки снимки на всички останали в групата. Заедно със сертификатите и значките на FIAP и сертификатите от НСФА, той им връчва плакатите за спомен – за това кой е бил с тях в тази група в тази голяма за тяхната артистична кариера година. След церемонията пред галерията беше направена обща снимка на всички присъстващи лауреати. ПОЗДРАВЛЕНИЯ и аплодисменти за отличните артистични резултати!
Снимка 8:
Заден ред отляво: Александър Александров, Костадин Маджаров, Петя Танева, Юрий Трейман, Теодора Димитрова, Кирил Христов, Константин Зайков, Александър Иванов, Красимир Кънев. Първи ред отляво: Радослав Свирецов, Антон Савов, Минко Михайлов, Любомир Аргиров

Следните снимки бяха изпратени на FIAP с кандидатурите за отличия на FIAP от България през 2021 г. Има по 1 от всеки от носителите на отличия.”

С уважение,
УС на НСФА

П.п.
За финал Ви напомняме нещо по същата тема, но за актуалната 2022 година – груповата кандидатура за текущата година ще бъде изпратена за разглеждане от FIAP службата по отличията в началото на ноември! Така че молим всички, които планират да се включат във FIAP – BG Реколта 2022, нека се мобилизират и да изпращат своите таблици за проверка своевременно, за да има време за проверки и реакции, ако се налагат! Нека зарадваме родната фотография с нова серия от добри фототворци!? Накрая, да си пожелаем в официалния отговор на FIAP в началото на декември, България и нейната фотография да има нов рекорд!



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes