“Снимките говорят” 6 гостува в Севлиево

Уважаеми фенове на конкурса “Снимките говорят”,
тазгодишното 6-то издание продължава своя живот и след приключването на “Месеца”!
Изложбата с фотографиите и отличените анализи гостува в Севлиево в Народно Читалище “Развитие – 1870″

PS_Sevlievo_SI

Споделяме Ви директно анонса на нашите нови партньори – Народно Читалище “Развитие – 1870″:

Севлиево 2022
Владимир Карамазов – актьорът, продуцент, фотограф и водещ на „Сървайвър”, е големият сюрприз на дебютните Фотографски срещи Севлиево 2022 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”. Той ще е специален гост на събитието с домакин Народно читалище „Развитие-1870”, в чието творческо пространство ще бъдат експонирани авторските му снимки от шестото издание на конкурса за художествен анализ на фотография „Снимките говорят”. Форум, част от официалната програма на 13-ти Европейски месец на фотографията, осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” и с инициатор – Фотографска академия „Янка Кюркчиева“. Откриването – 15 октомври, в 16:00 ч. 23 са фотографиите на Владимир Карамазов с текстове-анализи върху тях, които лично той ще представи в арт декорираното с дървени пана фоайе на втория етаж в читалище „Развитие”. Най-добрите слова върху кадрите от постъпилите 100 анализа на 54 участника в тазгодишния конкурс „Снимките говорят” избра жури в състав: Здравка Евтимова – писател, журналист и преводач, Михаела Михайлова – филолог и редактор, професионален преводач, Теодора Духовникова – актриса с отношение към писменото слово, Владимир Карамазов, AFIAP – актьор с отношение към фотографията и Олимпия Николова-Даниел – куратор на галерия-книжарница „София Прес”. Предизвикателство за пишещите хора, които развихриха въображението и умението си, карайки образите от кадрите на талантливия фотограф да проговорят с техните думи, да въздействат и разчувстват, създавайки симбиозата между фотообразите и словото. Фотографията е част от живота на Карамазов още от детството и негова голяма страст. Днес той дели времето си между репетиции и пътувания, по време на които преследва най-добрия кадър. Негови фотографии са отличени в едни от най-престижните конкурси у нас и в чужбина. Карамазов бе избран сред 10-те финалисти в категориите „Хора” и „Природа” в престижния конкурс на Smithsonian Magazine – конкуренция на National Geographic. Два негови кадъра бяха публикувани и в елитното списание Vogue. След откриването на изложбата Карамазов ще говори за фотография и разговоря искрено и лично с публиката на Фотографски срещи Севлиево 2022 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”. Заповядайте!

Тук е мястото да припомним, че при откриването на гостуването на 23-та Фото Академика 2022 в Севлиево, председателя на НСФА, г-н Юрий Трейман и председателя на НЧ “Развитие – 1870″, г-н Данаил Лалев, подписаха ДЕКРЕТ за партньорство и сътрудничество в областта на фотографското изкуство в България. Това поредно гостуване на конкурс и изложба организирани от НСФА в читалището, дава ясен знак, че декрета работи с пълна сила! Ето галерия от събитието тогава:

Конкурсът „Снимките говорят – Анализ на фотографии 2022“
е част от официалната програма на 13-ти Европейски месец на фотографията,
който е с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes