България представи 3 държави на 35-тия конгрес на FIAP – списание FIAP news №21

7 March 2023    Comments Off    категория: FIAP, новини, Фотографска Академия, хронология на събитията

Скъпи приятели и членове,
имаме удоволствието да ви информираме, че поредното издание (№21) на официалното списание на международната федерация за фотографско изкуство FIAP news е факт още от февруари месец и то може да бъде изтеглено и разгледано от сайта им.

FIAP news

През декември 2022 г. в Испания, Астурия, се проведе 35-тия конгрес на FIAP. България участва в конгреса от името на Национално сдружение Фотографска Академия Янка Кюркчиева, представител и оперативен член на федерацията. В последния брой на списанието има няколко страници, в които се цитира името на страната ни! Има и фотографии, в които ще разпознаете двамата наши делегати в конгреса – председателя на НСФА г-н Трейман и секретаря за връзка г-н Савов, снимани в различни моменти от работата на конгреса! Едно от важните неща взети като решения от конгреса, е че новите правила за артистичните отличия и нива на FIAP, които трябваше да се гласуват и приемат, бяха отхвърлени и до следващия конгрес през 2024 г. в Индия остават валидни текущия регламент и критерии. Т.е. надяваме се на още две силни реколти от родни творци, които да прослaвят родната фотография по света със своите участия, постижения и награди! Освен за България, Фотографска Академия гласува и за Словения и Босна и Херцеговина, за които имаше пълномощно предоставено от националните им организации, оперативни членове на федерацията. Естествено, в почти 150-те страници на списанието ще разгледате и много артистична фотография – победителите и финалистите в 21-во FIAP Биенале Природа, Турция 2022 и в 17-то FIAP световна купа за клубове 2022, както и много други активности и статии за все по-разрастващия се живот на световната федерация и нейните членове. Конгресът приключи с определянето на организаторите на предстоящата 8-ма FIAP ФотоСреща 2023. Кандидатите бяха Армения и Астурия в Испания. Въпреки че Астурия спечели вота на делегатите, датите и другите подробности за събитието ще бъдат финализирани с борда на FIAP по-късно. След като официално FIAP обявят точните дати и програма на FIAP фото срещата през юни тази година, ние също ще Ви информираме, защото и според двамата ни представители, които вече посетиха същата област в Испания (конгреса се проведе именно там, в красивото крайбрежно градче Авилес), там има много какво да се види, научи и снима!

С уважение,
УС на НСФА



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes