НСФА отпразнува своята 24 годишнина с отбелязване на 2 важни събития от миналата година!

Скъпи приятели на Фотографска Академия,
признателни сме на всички, които вчера уважиха нашето скромно празненство! То всъщност е празник не само на НСФА, а на всички завладени от магията на светлината и фотографията!
На 18 март (събота) в 17:00, както предварително обявихме, отбелязахме нашия 24-ти рожден ден. В препълнената от членове и приятели на НСФА галерия на “Клуба на фоторепортера” (при Рада), г-н Трейман откри поредното за годината събитие и представи книгата “Българска Фотография Избрано 2″. Това беше чудесна възможност за връчване на “лични копия” от книгата на голяма част от всички включени в нея и участвали в изготвянето ѝ, но все още неполучили ги на предишни нейни срещи с публика. Тези “Лични копия” (за автори и партньори работили по книгата) бяха калиграфски изписани с името и фамилията на всеки замесен в това значимо продължение на “Българска Фотография Избрано”, издадена през 2009 г. Това беше направено лично и ръчно от Спас Васев, за който калиграфията е втора страст. Спас е наш дългогодишен и усмихнат редовен член – благодарим му за старанието с тази артистична намеса, с която книгата ще стане още по-ценен дар и спомен за притежателите ѝ! Г-н Трейман, освен авторите уважили събитието, покани на сцената и наследниците на всички автори, които вече не са с нас в този живот – за тях също бяха приготвени калиграфирани лични копия! Всички аплодираха споменатите творци, оставили трайни следи в историята на българската фотография с техните изложби, а и с цялостните им житейски и творчески пътища. Доц. Георги Лозанов сподели няколко свои интересни сентенции за всичко което ни свързва и вълнува – по-долу можете да го изгледате и чуете в кратко видео. По стените на любимата на всички нас галерия, беше експонирана и изложбата от международен фото салон “Дивото – 2022″, 13-то успешно издание с патронажа на FIAP, която внесе допълнителен живот от уникално уловените от финалистите в конкурса, животни и пейзажи от цял свят! За този любим и красив наш конкурс тук е мястото отново благодарим на Община Севлиево, с чиято подкрепата той се организира през последните 5 години.

HBD_24_SI

Сред скромен кетъринг, откриването премина в приятелско парти и почерпка за празника! Естествено имаше широк обмен на автографи от творците в много книги, с които присъствалите си тръгнаха. Неизбежни бяха и снимките за спомен. За всички които не успяха да дойдат, ето кратък репортаж от откриването:

Ето го и видеото:

Play

С уважение,
УС на НСФА

П.п.
Снимки за репортажа направиха Антон Савов и Вили Тодорова – тя предостави и видеото.
Надяваме се и Златко Латев да сподели с нас видеото, което той засне с някаква модерна джаджа!?



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes