Близкият изток не така близък – трета самостоятелна изложба на Петър Динев

20 February 2009    Comments Off    категория: хронология на събитията

На 20-ти февруари 2009 в МОЛ София Петър Динев ще открие самостоятелна фотографска изложба със заглавие „Близкият изток не така близък”. В нея авторът ще представи 60 творби от своето пътуване в Близкият Изток. В експозицията са включени портрети от ежедневието на бедуинските народи, населяващи Сирия и Йордания, също и пейзажи от места, използвани за снимките на филмите: “Лорънс Арабски” и “Индиана Джоунс”. Голяма част от кадрите наподобяват живописни платна с пясъци и камъни, оформени от природата по фантастичен начин и предадени с масторство от Петър Динев.

Особено място заемат фотографиите от магическият скален град Петра в Йордания. От 7 юли 2007 година той  е провъзгласен за едно от чудесата на света. В обектива на фотографа оживява един величествен град, изсечен в червените скали насред пустинята.

Сирия и Йордания е място за пътешественици по душа. Това са страни на бедуини, на изгубени пустинни градове, на библейски земи, на величествени природни картини. Интересното в тази изложба е и това, че е заснета по време на авантюристично пътуване с кемпер, продължило близо месец около Коледа и Нова година. Войната в ивицата Газа прекъсва обиколката.

Изложбата се осъществява под егидата на Д-р Хасан Бармауи
Почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания.

Това е третата самостоятелна изложба на Петър Динев, който се връща към обектива след 20 годишно прекъсване. Роден е на 26 декември 1963 г. В Смолян. Завършил е техникума по фотография и полиграфия „Юлиус Фучик”. Един от учредителите и дейни участници във фотоклуб „Орфей” – Смолян.

МОЛ София 4-ти етаж

София, бул. „Александър Стамболийски” 101

28 февруари – 4 март 2009 г.
Откриване: 20 февруари, 18.00 ч.



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes