“Децата на света”

20 December 2010    Comments Off    категория: хронология на събитията

“Децата на света”, от България към света.

Като че ли цяла вечност мина откакто бях дете, а си го спомням, като че ли беше вчера, но преди три дни бяха селектирани двадесетте фотографии, които ще представят България на международния конкурс “Децата на света”, организиран по случай шестдесетата годишнина на ФИАП със съдействието на ЮНЕСКО и фотографското общество на Сингапур.

За техническото и идейно изпълнение отговаряше жури от пет члена, оглавено от Явор Попов и състав Милан Христев, Соня Станкова, Силвия Иванова, Антония Маринова. За да се синхронизира с последните изисквания на ФИАП, журито беше помолено да оценява от едно до двадесет и така неговият избор да направи сто точки за максимална оценка.

Като всяко ново нещо в началото бе малко трудно за разбиране, но след една наздравица журито ни се справи отлично, като присъди деветдесет и шест точки на фотография на Мирослав Милев, на която в портретна композиция и среден план едно момченце държи собствената си хоризонтална фотография, но това което дава сила на това изображение е, че в малката фотография която държи в ръчичките си то се показва спокойно, чисто и спретнато, а синият цвят, който преобладава в малката фотография я отчертава и затваря, докато в голямото изображение детето е мръсничко след цял ден игра (или работа), на фланелката му пише “I’m Speed” (аз съм скорост), а с лицето си е направил физиономия, с която ни показва това, което е в същност – едно малко сладко дете.

Фотографията е страхотна, но и другите не са по-малко добри. Надявам се да можете да ги видите в интернет страницата на фотографска академия. Бяха избрани също и фотографиите на Борислав Стефанов, Димитрина Василева, Георги Димитров, Георги Кожухаров, Корнелия Георгиева, Мария Димова, Михаела Иванова, Надежда Павлова, Ренета Кирилова, Роси Василева и Татяна Алексиева.

Сега остава само да предоставим на журито в Сингапур да присъди своите оценки на 28 Януари 2011 и да се надяваме и там да ги разбием – така че успех на всички!

Алберто Стайков



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes