тази седмица в Месец на фотографията 2012

4 June 2012    Comments Off    категория: Месец на Фотографията 2012, хронология на събитията

Понеделник (04 юни)

Слободан МишковичНиколай ВасилевИвелин МетодиевБорислав ЧонковЛюбомир Клисуров

Тази седмица започва с три различни и уникални погледа към социализма в България – три чудесни изложби на Слободан Мишкович, Николай Василев и Ивелин Методиев в Център за култура и дебат Червената Къща.

Във Варна може да се насладите на изложбите на Любомир Клисуров и на Борислав Чонков.

Вторник (05 юни)

Румен КойновВенета ТилеваИрина КуневаВечери-базар на аналоговата фотография

Седмицата продължава с три събития, които ще ви предложат разнообразни преживявания – започвайки от техники от началото на миналия век, стигайки до най-морени похвати във фотоманипулацията.

Във Варна имате възможността да се присъедините към едно уникално събитие, което ще ви върне назад във времето!

Сряда (06 юни)

Веселин МалиновЕли ЙоноваИвайло СтояновСборна изложба Акт Арт

В сряда се откриват две изложби, различни и пленяващи, които ще ви отведат в недостижими приказни светове. От 19:00 ч. участвайте в семинара в Артцентър Фотосинтезис и научете повече за модерната фотография.

Във Варна ще можете да разгледате сборната изложба от постиженията на 15-тимата, участвали в уъркшопа на Ангел Ненов “Акт Арт”. Вижте и преценете кой как се е справил!

Четвъртък (07 юни)

Андре Кертес

В четвъртък представяме на вниманието ви едно невероятно събитие и възможност за среща отблизо със световноизвестния унгарски фотограф Андре Кертес. Убедете се сами в думите на големите фотографи: “Каквото и да сме направили, Кертес го направи пръв”. Изложбата, показана в УКИ, е любезно предоставена от Унгарския музей на фотографията – град Кечкемет.

Петък (08 юни)

Маргит ДаракчиеваСборна изложба на 16 млади фотографиНачо КаменовМорски труженици

В София това ще е денят на младите фотографи! В галерия Арт Рустика ще бъде изложена единствената изложба, създадена за два часа; а в галерия Юзина 16 автори, дипломирани и настоящи магистри, ще покажат своя интерес към използването на фотографията като медия за създаване на съвременно изкуство.

Публиката във Велико Търново ще има възможността да се наслади на великолепната самостоятелна изложба на Начо Каменов – Кубето “Фантазии”. Дори да сте я виждали, заслужава си ‘краткото’ пътуване до Велико Търново в края на седмицата!

Интересно ще бъде да се види и сборната изложба “Морски труженици”, резултат от четирите дни на едноименния пленер, организиран от фотоклуб “Осмо Изкуство”, в който участниците отблизо са станали свидетели на ежедневието на рибарите от рибарско селище Ченгене скеле, град Бургас.

Събота (09 юни)

Сборна изложба на магистри от НБУ

В събота ще си починем от активния график и събития, пръснати из града, но за сметка на това всичко ще е концентрирано в Личното пространство. Заповядайте на бул. Витоша 45 и разгледайте 5-те самостоятелни изложби на магистри от НБУ с куратор Силвия Иванова. Запознайте се с техните философии и поглед над света, които винаги са изненадващи, интересни и нестандартни!

Неделя (10 юни)

Георги Карамихайлов

В неделя ще си починем в София, но Варна продължава да предлага на публиката си фотография! Погледнете под водната повърхност, вижте контакта на човека с водата и формите, породени от това взаимодействие, в изложбата “Човекът и водата”, която ще се открие в Галерия 10.

Приятна седмица!

Разгледайте пълната програма на “Месец на фотографията”.

 



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes