Фото Академика 2014

Уважаеми колеги и приятели на фотографията,

В началото сме на поредната фотографска година, която е двоен празник за НСФА Янка Кюркчиева. Сдружението навършва 15 години от основаването си, а инициативата с име „Месец на Фотографията“ навършва 5 години! Това са два своеобразни и свързани юбилея, които се надяваме да отбележим достойно с подкрепата на всички Вас.

Ето защо имаме удоволствието да обявим началото на приемане на участия в

Петнадесетият
Национален
годишен преглед
на фотографското
изкуство в България
“Фото Академика 2014”

А двата юбилея са свързани, защото вече традиционно „Месец на Фотографията“ се открива със церемонията по награждаването, връчването на “статуетката, както и изложбата от този национален конкурс!

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

Тема:

свободна

Обособени са два раздела:

Артистична фотография и Репортажна фотография

Изисквания:

Творбите трябва да бъдат създадени през 2013/2014 година.
Всеки автор може да представи до 4 фотографии от раздел. Приемат се:
– фотокопия, непаспартирани с максимални размери 40 см по дългата страна
– файлове в 8-битов цвят, формат jpeg (минимум 2000 px по дългата страна и с минимум jpeg 10 компресия)
– серия до 12 фотографии се приема за една творба като журито запазва правото да селектира серията. За участие се допуска по една серия от автор.
Творбите се приемат по следните начини:
За фотокопия: на гърба на всяка фотография авторите отбелязват: трите си имена, наименованието на творбата, година на нейното създаване, раздел, в който участва, адрес за кореспонденция и телефони за контакт. Добре опаковани, фотографиите се предават в офиса на Сдружението или по пощата като препоръчана пратка без обявена стойност.
За файлове (записани на електронен носител, изпратен на адреса на Сдружението; качени в on-line формата за записване или изпратени по e-mail на адрес office@photoacademy.org): името на файла трябва да съдържа: име, фамилия, име на творбата (не по дълго от 15 знака), година на създаване (последните 2 цифри), раздел (A – за артистична фотография и R – за репортажна фотография), изписани на латински. Пример: Ivan_Penev_Svoboda_13_A.jpeg. Файлове, изпратени на електроннен носител, няма да бъдат връщани. Тези данни трябва да бъдат попълнени съответно и във формуляра за участие.

Награди:

За всеки раздел се присъждат 3 медала (1 златен, 1сребърен и 1бронзов).
НСФА Янка Кюркчиева, обявява награда „ДЕБЮТ“ за автор, които не е правил самостоятелна фотографска изложба до момента на подаване на фотографиите си за конкурса „Фото Академика 2014“. Тази награда включва копиране на 30 бр. фотографии с размер 30/40 см, паспартиране, рамкиране и експониране им в дебютна изложба в рамките на „Месец на Фотографията 2014“ през месец юни. Кандидатстващите за тази награда е необходимо да отбележат “ДЕБЮТ” във формуляра, а в името на файла да допишат (след последния знак за раздела А или R) латинско D предхождано от _ (долно тире) без паузи. Пример: Ivan_Penev_Svoboda_13_A_D.jpeg.
Колекция от най-добрите снимки ще бъде представена в изложба „Фото Академика 2014“ в рамките на „Месец на Фотографията 2014“ през месец юни. Наградените снимки остават във фонда на Сдружението. Авторите предоставят правото за публикуване на фотографиите само с цел рекламиране на фотоконкурса в каталог/дипляна, покана, плакат. Участието в конкурса е равносилно на кандидатстване в номинациите за Годишните награди на Национално сдружение ФОТОГРАФСКА АКАДЕМИЯ Янка Кюркчиева.

Календар:

Краен срок за предаване на творбите:  15 април 2014 г.
Журиране:  19 април 2014 г.
Откриване на изложбата и награждаване:  3 юни, 2014 год.
София, ул. “Индустриална” №11, галерия Индустриална, в рамките на Месец на Фотографията 2014 г.
Връщане на неприетите творби:  от 1 август до 30 септември 2014 г.
Връщане на творбите, участвали в изложбата:  от 1 октомври до 31 ноември 2014 г.

Адрес за получаване на творбите:

„Национално Сдружение ФОТОГРАФСКА
АКАДЕМИЯ Янка Кюркчиева“ София 1000,
ул. Сан Стефано 14Б или на
Пощенска кутия 7; София 1504

Жури:

Росен Коларов (председател),
Надежда Павлова,
Румяна Чапанова,
Иван Коловос,
Явор Попов2 коментара + Добави своя коментар

  • Много ми харесва и се радвам за тази инициатива и даването на шанс да се изявят млади , прохождащи автори като моя милост, в това Изкуство!(не случайно Изкуство е изписано с голяма буква понеже промени живота ми много положително!) :-)
    Ако изпратим снимките си през email, в него трябва ли да приложим и формуляра като файл?
    И в самият формуляр никъде не открих графа за отбелязване за дебют!

    Поздрави!

  • Здравейте Г-н Костов, благодарим за проявения интерес към Фото Академика 2014! Благодарим и за коментара Ви, който е много полезен, понеже отбелязва пропуск допуснат във формуляра за участие! Наистина липсва графа за отбелязване за “ДЕБЮТ”. Във вторник формуляра ще бъде променен и качен отново! За варианта по мейл, освен снимките, ще трябва да пратите и попълнения формуляр. Но за ваше, а и на всички други желаещи да участват във Фото Академика 2014, пак във вторник ще заработи и on-line формата за записване. Ще Ви информираме тук, кога е актуализиран формуляра, за да си го изтеглите и попълните или да ползвате активната on-line форма за записване! С уважение УС на НСФА ‘Янка Кюркчиева

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes