Дивото 2015 – изложба с домакин гр. Самоков

22 December 2015    Comments Off    категория: новини

Община Самоков и Художествена галерия „Васил Захариев” са домакини на
Шестото издание на международен фото салон „Дивото” 2015.
На откриването присъстваха ф.х. Явор Попов – председател на Фотографска Академия и Юри Трейнман – зам. председател на сдружението. Присъства още ф.х. Николай Василев, EFIAP и член на УС на НСФА, Александър Малев, а също и много любители, професионалисти и фенове на фотоизкуството и дивата природа.
Изложбата откри заместник кметът на Община Самоков Васил Сайменов, който подчерта, че именно самоковци – братя Карастоянови, са първите български фотографи. На изложбата бяха експонирани 67 творби от организирания международен конкурс. Във фото салона постъпиха над 400 фотографии, като от тях международно жури подбра 102. Фотографиите бяха журирани в три тематични раздела: „Диви животни, птици и риби”, „Животни в зоопарк” и „Пейзаж”.  Сред отличилите се с едни от най-високите птличия бяха българските фотографи:
Минко Михайлов – FIAP златен медал в раздел Диви животни, птици и риби;
Руслан Асанов – FIAP сребърен медал в раздел Пейзаж;
Красимир Матаров – FIAP почетнa дипломa в раздел Пейзаж
На самото откриване наградените бяха гости и получиха своите призове лично от г-н Явор Попов и г-н Васил Сайменов!
Общата статистика на българските победители, чиито кадри бяха оценени за финалната селекция е следната:
Минко Михайлов – 6 фотографии,
Ралица Бялкова – 3 фотографии,
Жечо Планински – 3 фотографии,
Здравко Чавдаров – 1 фотография,
Веселин Хинов – 1 фотография,
Красимир Матаров – 1 фотография,
Стефан Стефанов- 1 фотография,
Руслан Асанов – 1 фотография,
Пенчо Тихов – 1 фотография,,
Антоанета Обретенова – 1 фотография.

Представителите на Фотографска Академия използваха повода, за да връчат диплом и албуми със снимки от конкурсите “Дивото” и от 37-то младежко биенале на Радослав Каймаканов, който е част от отбора, представил страната ни на това международно фото биенале организирано от FIAP. На финала българската колекция е отличена с бронзов медал.

Изложбата е в залите на ХГ „Васил Захариев” и Ви очаква…
Нека уважим майката-природа и по този начин – да я погледнем и да и се насладим през обективите на множеството чуждестранни и родни фотографи, успели да уловят нейните красоти и чудеса.
Добре дошли!



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes