Месец на фотографията 2017 – Програма

26 May 2017    2 коментара    категория: Месец на Фотографията 2017

Ето че дойде време за най-мащабното събитие в сферата на фотографията за страната ни – „Месец на фотографията“ 2017. Тази година е второто издание на събитието което се провежда по предварително зададена тема –„Контрасти“.

Горди сме да обявим, че от 2017  официално можем да се наречем Европейски фестивал, тъй като получихме етикет за следващите 2 години, като част от Европейската фестивална асоциация EFFE. http://www.effe.eu/

По традиция откриването на месеца започва с изложба от националния конкурс за българска фотография „ФОТОАКАДЕМИКА“ 2017. Ежегодният конкурс се провежда без прекъсване от 2000г. и има раздел за ученици и за възрастни. Тази година селекцията при възрастните отново показва фотографските търсения на българските автори през изминалата година.

Медалите на НСФА с които се отбелязват по 3 снимки в двата раздела – Репортаж и Художествена фотография, доставят истинско удоволствие на авторите които са се представили най-добре. По традиция това е и събитието на което се връчва и почетната статуетка на Академията за принос към българската фотография. В раздел Учащи до 18г, новото тази година е, че Министерство на културата осигури допълнителни 3 награди за най-добър Портрет. Така стипендиите с които се отличават най-добрите млади български фотографи станаха 9.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ – 01 юни

ФОТОАКАДЕМИКА 2017, ученици
РКИЦ – Руски Културно – информационен център, 17:30ч.

ФОТОАКАДЕМИКА 2017, възрастни
Бохема – Клуб на Фоторепортера, 19:30ч.

Други акценти от програмата на месеца тази година са Изложбата „Контрасти“ на членове на НСФА. С отворена покана членовете на академията бяха помолени да изпратят свои снимки по тази тема, за да организираме изложба, с която да представим Българската фотография в Чили. Тази изложба ще бъде представена и пред Варненската публика в края на месец юни.  Снимки на 23-ма от членовете на НСФА, които са включени в изложбата ще бъде показана и във фоайето на кино Влайкова – едно ново пространство за нашия месец.

Както вече бяхме обявили, 2017 година НСФА посвещава на големият български фотограф Никола Стоичков. Юбилейна изложба в негова памет също е включена в програмата на месеца, а откриването ще бъде на датата на рождения му ден – 17 юни, когато ще бъде показан и премиерно албум с творби на автора, който НСФА предстои да издаде. За желаещите да подкрепят тази кауза  можете да намерите подробна информация ТУК.

Разбира се място в програмата както винаги намират и изложбите на млади български фотографи и студенти, както и гостуващи чуждестранни автори благодарение на сътрудничеството ни с културните институти на страните от Европа.

Ето и накратко събитията включени в програмата

 2 коментара + Добави своя коментар

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes