10-ти Европейски месец на фотографията 2019 започва…

Здравейте уважаеми приятели на фотографията,
ето че дойде моментът, в който след няколко месечните ни усилия да организираме програмата на фестивала и да уредим всичко по нея, тя е почти готова и можем да започнем да анонсираме първите събития.
Имаме изключителното удоволствие да обявим първото събитие, с което юбилейното издание започва на 27 май! То стана възможно с любезното съдействие и домакинство на нашите дългогодишни партньори от Нов Български Университет, департамент „Кино, реклама и шоубизнес” бакалавърски и магистърски програми по фотографско изкуство. Заедно с тях поканихме президента на FIAP, г-н Рикардо Бузи от Италия, който от 14:40 ч. в 1 корпус, зала 405, ще изнесе лекция-представяне на FIAP (Международната Федерация за Фотографско Изкуство).

Лекцията е със заглавие FIAP – представяне на нашия свят + още*.
В първата част г-н Бузи ще разкаже в резюме със слайдшоу накратко за историята на създаване на федерацията, нейното разрастване през годините, а след това ще изложи и редица актуални теми от света на световната фотографията. За да бъде с една идея по-любопитно и интригуващо за младежката аудитурия, заедно с него замислихме нещо, което кръстихме +ОЩЕ. Това е продължение на лекцията, която ще премине в анализ и дускусия върху снимки на студенти и ученици. Всеки студент, който иска да чуе нещо за фотографиията си има право да прати на мейл: contests@photoacademy.org най-късно до 22 Май, до 2 свои снимки. От 23 до 26 май, г-н Бузи ще разгледа всички постъпили кадри и ще подбере няколко от най-впечатляващите (или лоши) снимки и ще направи отворена дискусия върху тях. Гости на това първо събитие ще бъдат и 10 ученика от Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, от които също има подбрани фотографии (от техните учители), които вече са изпратени на г-н Бузи.

Очакваме всички които искат да се запознаят с FIAP в първо лице, единствено число!

Добре дошли!



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes