ФОТОАКАДЕМИКА 2020

Двадесет и първи национален годишен преглед на фотографското изкуство в България

Срока за участие е удължен с 1 месец!

Поради извънредните обстоятелства ясни на всички, УС на НСФА реши, че може да даде шанс на повече автори да се включат и да опитат да покажат, че творят!
И макар, че за нас като организатори, а и за журито би било интересно да видим съвсем актуални кадри (точно от периода “Стойте си в къщи” или от горещите точки на кризата), напоняме че прегледът е за арт и репортажни фотографии правени от 01.01.2019 до 25.05.2020.

Очакваме ви…


Двадесето и първо издание на „ФОТОАКАДЕМИКА“ (ежегоден преглед на българската фотография)
е отворено за участия!
Очакваме най-добрите творби на български автори от изминалата 2019 и 2020 г.
В конкурса могат да участват всички български фотографи – професионалисти и любители.
Темата е свободна.

РЕГЛАМЕНТ

Възрастовo ограничение – участниците да са навършили 18 години.
За журиране ще бъдат допускани само творби създадени в периода 01.01.2019 – 26.04.2020г. 25.05.2020г.
Участниците могат да участват с до 4 фото творби във всеки от двата раздела:

1. Артистична фотография
2. Репортажна фотография

За участие се приемат:
фотокопия
(или принтове), без паспарту, с максимални размери 40 см по дългата страна.
файлове
в 8-битов RGB цвят, формат jpg, мин. 3000 px по дългата страна и с минимум 10 компресия.

Творбите се приемат по следните начин:
За фотокопия:

На гърба на всяка фотография авторите отбелязват: трите си имена, наименование на творбата, година на нейното създаване, адрес за кореспонденция и телефони за контакт. Добре опаковани, фотографиите се изпращат на пощенската кутия (изписана по-долу), като препоръчана пратка без обявена стойност.

За файлове:
• качени в on-line формата за записване в сайта www.photoacademy.org или изпратени по e-mail на адрес contests@photoacademy.org
• името на файла трябва да съдържа: име, презиме, фамилия, име на творбата и година на създаване (последните 2 цифри). Имената на файловете се изписват на латински, като между отделните компоненти се набира _ (долно тире), а не пауза. Пример: Ivan_Yordanov_Ivanov_Sianka_v_svetloto_19.jpg
Данните за участие трябва да бъдат попълнени и във формуляра за участие.

Декларация за авторство. С факта на подаването на творбите всеки автор декларира, че има пълни авторски права върху представените фототворби. Авторите предоставят правото за публикуване на фотографиите само с цел популяризиране на фотоконкурса.

КАЛЕНДАР
Краен срок: 26 април 2020 25.05.2020г.
Журиране: 2 май 2020 ще обявим допълнително.

Откриване на изложбата и награждаване: 11 Юни 2020г. в НДК – в 11-ти Европейски Месец на Фотографията 2020. Новата дата ще обявим допълнително, когато е ясен новият следкризисен план на фестивала.
Връщане на неприетите творби: 01.08 – 30.09 2020 г. – новият срок за връщане също ще обявим допълнително.

НАГРАДИ:
Във всеки раздел се присъждат 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал

Към всеки медал в двата раздела ще бъдат връчени и ваучери на стойност:
2 ваучера х 500 лв. към златните; 2 ваучера х 300 лв. към сребърните и 2 ваучера х 200 лв. към бронзовите.
Ваучерите ще бъдат осигурени от партньори на НСФА, които ще бъдат публикуваме допълнително.

ЖУРИ:
Председател: ф.х. Явор Попов
Членове:
Величка Тодорова, AFIAP
Надежда Павлова
Дора Стоева
Иван Коловос
Росен Коларов
Александър Иванов, AFIAP

За онлайн участие влезте ТУК

Регламента в pdf формат можете да изтеглите от ТУКФормуляр в pdf формат за разпечатване и попълване на ръка или дигитално попълване можете да изтеглите от ТУК


Свалете файла, отворете го, попълнете го, запишете го и след това го изпратете на contests@photoacademy.org или го разпечатайте и изпратете на следния адрес:
Пощенска кутия 7; София 15045 коментара + Добави своя коментар

 • Здравейте! Има ли изменение на конкурса заради епидемията и последвалата карантина? Бъдете здрави!

  • Здравейте г-н Григоров,
   конкурсът е активен за участие и принципно ще се състои във всичките си етапи по предварителния план, с изключение на календара му. Твърде вероятно е да има и нов (по-късен) краен срок за приемане на фотографии в двата раздела. По-късно, след като УС направи първата си среща (след 13 май) ще обявим и променените дати за журирането, изложбата и награждаването.
   С уважение,
   УС на НСФА

 • Драги организатори, изпратих пратка с разпечатаните снимки, в установения срок на обявената пощенска кутия.Днес ми връщат пратката,защото никой не я е взел???Бихте ли ми обяснили този конкурс изобщо има ли някаква организация? За отговор на е-маил чакам-вижте отгоре, пратката не я получавате? Бихте ли ми отговорили ще има ли конкурс и как да ви пратя снимките!
  Мирослав Григоров

 • Адресът не е намерен
  Съобщението ви не бе доставено до office@photoacаdemy.org, тъй като домейнът photoacаdemy.org не бе намерен. Проверете за печатни грешки или ненужни интервали и опитайте отново

  Опитах да ви изпратя на обявения е-майл снимки от върнатата неразпечатвана пратка, оказа се,че и е-майла ви го няма в системата.
  Държа да участвам в Конкурса,защото съм спазил срока и условията на конкурса! Видях отгоре,че вече е минало пресяването на снимките, бихте ли ми отговорили, спазвате ли условията на конкурса,който сте обявили? Малко е да кажа,че съм бесен и ядосан! Снимките,които изпращам са от терористичния акт в Германия,при които загина българина Калоян Велков! Не знам дали ще отговорят на изискванията ви,но желая да получа равен шанс с другите колеги фотографи!

 • Надявам се до следващия конкурс да ми отговорите?

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes