Българските FIAP отличия и нива – реколта 2021!

29 December 2021    Comments Off    категория: FIAP, новини, Фотографска Академия, хронология на събитията

Здравейте уважаеми членове, приятели и партньори,
в навечерието на 2022 г., както обичайно за коледен подарък, малко преди празниците пристига 1 пратка от службата по отличията на FIAP с одобрените за текущата година кандидати за FIAP отличия и нива.
Тази година имаме невиждан рекорд, както и по отношение на качество, така и по количество – 17 фотографа! Пратката бе изпратена навреме и успешно получена в Белгия:

Всички родни фотографи изброени по-долу, бяха разгледани от службата и чудесната празнична новина е, че цялата група от „FIAP реколта* – 2021, България“ е одобрена и вече сертифицирана.
По низходящ ред на отличията, това са следните фотографи:

1. Мирослав Момински – EFIAP/s
2. Минко Михайлов – EFIAP/b
__________________________________

3. Александър Иванов – EFIAP
4. Красимир Кънев – EFIAP
5. Петя Лазарова – EFIAP
6. Теодора Димитрова – EFIAP
__________________________________

7. Александър Александров – АFIAP
8. Боян Юруков – АFIAP
9. Владимир Карамазов – АFIAP
10. Емилиян Евдокимов – AFIAP
11 Кирил Христов – AFIAP
12. Константин Зайков – АFIAP
13. Костадин Маджаров – AFIAP
14. Любомир Аргиров – АFIAP
15. Николай Христозов – АFIAP
16. Петя Танева – АFIAP
17. Радослав Свирецов – АFIAP

Фотографска Академия от името на всички своите членове
им честити и благодари!

Всички фенове на FIAP (организцията, която генерира културен и творчески обмен в двустранна посока България – света), знаят, че това събитие в края на всяка календарна година е много важно за НСФА като оперативен член и представител на световната фото федерация за страната. И точно защото това са важни за родното фото изкуство постижения, от няколко години насам вече стана традиция в началото на всяка нова година, НСФА да прави първото си за годината събитие, именно с изложба от фотографии на отличените FIAP творци за предходната година. На нея със скромна церемония връчваме сертификатите, издадени им от FIAP и НСФА. Всички победители за 2021 много скоро ще бъдат поканени с официално писмо от нас (по е-мейл) и се надяваме както всички други досега (4 поредни години) те да приемат да направим тази изложба и да представим една скромна колекция от по няколко техни знакови фотографии, които след изложбата ще обогатят фонда на архива ни – а той отдавна надхвърли над 15000 фотокопия! Както вероятно сте забелязали от списъка по-горе, тази година вече имаме и нов първи с най-високо артистично ниво – званието EFIAP/s. Това е Мирослав Момински! Със следващото по ранг ниво, EFIAP/b, Минко Михайлов става третият защитил бронзовото отличие/ниво в България след Юлий Василев от 2019 г. и г-н Момински от 2020 г. При обичайните обстоятелства организираме тази изложба и връчване (на FIAP и НСФА сертификати, както и др. отличителни знаци съпровождащи съответните звания) вече 3 поредни години във фотоМАХ галерия в гр. Пловдив, (при Милан Христев, AFIAP), но в тази сложна епидемиологична обстановка навсякъде, сега само можем да заявим, че желание и ресурс Фотографска Академия има, но кога ще се съберем на живо сред фотографиите на тазгодишните артисти и отличници, ще обявим когато това е възможно с минимален риск за всички. Но най-вероятно е тя да е през Юни месец, в рамките на следващото 13-то издание на Европейския месец на фотографията 2022.

От няколко години FIAP поддържат облак, в който след като удостоят със звания годишната група от всяка страна, те публикуват на произволен принцип няколко фотографии от няколко автора – Ето в копие и превод писмото с уведомлението за тазгодишната родна добавка:
Уважаеми FIAP секретар за България,
бихме искал да ви информираме, че някои от най-новите изображения от автори от вашата държава са качени в облака на FIAP (http://collections.fiap.net или всички български творби качени досега http://collections.fiap.net/fotoweb/archives/5000-FIAP/?q=Bulgaria). Тъй като броят на снимките, които FIAP получава всяка година, е много голям, беше решено в облака да бъдат качвани само ограничен брой снимки. Това ограничение е необходимо по финансови причини. Всички снимки, изпратени до FIAP, се съхраняват на няколко твърди диска, които се намират на различни адреси. Те формират художественото наследство на FIAP. Четири фотографи, а именно г-н Рикардо Буси, президент на FIAP, г-н Луис Франке член на БД на  FIAP, г-н Джеф Лемменс, директор на FIAP службата по колекците и г-жа Крис Дискарт MFIAP, EFIAP/d1 решиха кои снимки да се съхранят в облака. Техният избор не предполага никаква ценностна преценка. Тук можете да намерите новите изображения от България: http://collections.fiap.net/fotoweb/archives/5000-FIAP/?311=Bulgaria&515=2021

 Пожелаваме Ви спокойно и весело посрещане на Новата 2022 година!
С надеждата за всички, тя да бъде по-добра от тази и миналата,
да бъдем в крепко здраве и с по-силна вяра в светлината и бъдещето да забравим за всички грижи, които Ковид-19 ни донесе досега…
Дано! Амин

С уважение,
УС на НСФА

* Този ежегоден роден фото триумф, бе шеговито и с усмивка дефиниран като „Реколта“
преди няколко години от г-н Юрий Трейман, председател на НСФА.Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes