Фото Академика 2022 – удължен срок!

Двадесет и трети национален годишен преглед на фотографското изкуство в България е отворен за участие!

С удължен краен срок!

През последните 2-3 дни от обявения срок имахме технически проблем с електронния формуляр за участие! Проблема вече е отстранен и формулярите се получават от нас коректно. Но все пак има някои от Вас, които не са успели успешно да качат своите данни и фототворби. Поради този факт, УС реши да удължи крайния срок, за да могат всички те да опитат отново! Извиняваме се на неуспелите, а с това удължение каним и всички други, които са искали да се включат, но времето не им е стигнало – направете усилия и ни изпратете вашите участия! Предстоят и празнични дни, в които някои пък може да “отстрелят” своя “шедьовър” арт, репортаж или аеро кадър – очакваме ги!!!

 


Ежегодният преглед на българската фотография „ФОТОАКАДЕМИКА“ обявява своето двадесет и трето издание! Тази година Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Очакваме най-добрите творби на български автори от изминалата 2021 и 2022 г.
В конкурса могат да участват всички български фотографи – професионалисти и любители.
Темата в редовните, обичайни издания (с изключение на юбилейни и специални) е СВОБОДНА.

РЕГЛАМЕНТ

Възрастовo ограничение – участниците да са навършили 18 години.
За журиране ще бъдат допускани само творби създадени в периода 01.01.2021 – 01.05.2022 г.

РАЗДЕЛИ:
1. Артистична фотография

2. Репортажна фотография
3. Аерофотография

….(приемат се кадри заснети от: дронове, самолети, хеликоптери, аеростати, дирижабли,
….делтаплани, хвърчила, и всякакви други пилотни и безпилотни летателни апарати.)
Можете да участвате с до 4 фото творби в раздели 1 и 2, а в трети раздел с до 2 фотографии.

ИЗИСКВАНИЯ:
Участие се приема само дигитално, в on-line формата за записване в сайта www.photoacademy.org
Моля качвайте файлове с обем до 5 MB и разширение .jpg, с резолюция 300 dpi, с минимум 3000 px по дългата страна. Файловете да са в 8-битов RGB/sRGB цвят. За да стигнете до ограничения файлов обем от 5 MB, ако се налага можете да запишете файла си с компресия (Image Options – Quality ??; Format Options – Baseline Standart) с препоръка тя да е минимална. Както е обичайно за всеки конкурс и този не приема кадри с авторски водни знаци, лога и др. подобни отбелязвания, а също и такива с паспарту или рамка.
Името на файла трябва да съдържа: име, презиме, фамилия, име на творбата, раздел (1, 2 или 3) и година на създаване (21 или 22). Имената на файловете се изписват на латински, като между отделните компоненти се набира _ (долно тире), а не пауза. Пример: Ivan_Petrov_Ivanov_A_new_point_of_view _3_22.jpg

Декларация за авторство:
С факта на подаването на творбите всеки автор декларира, че има пълни авторски права върху представените фототворби. Авторите предоставят правото за публикуване на фотографиите само с цел популяризиране на фотоконкурса.

КАЛЕНДАР:

  • Краен срок за участие: 1 Май (неделя) 2022 г.

    9 Май (понеделник) 2022 г.

  • Журиране:  14 Май (събота) 2022 г.
  • Резултати:  Датата ще обявим допълнително!
  • Откриване на изложбата и награждаване – 18 Юни (събота) 2022 в Дом на Културата „Борис Христов“ Пловдив. Колекция от най-добрите фотографии ще бъдат представени в изложба „ФОТОАКАДЕМИКА 2022“ – част от 13-ти  Европейски Месец на Фотографията 2022.

НАГРАДИ:
Раздели 1 и 2 – 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал + почетна(и) лента(и).
Раздел 3 – 1 златен медал за най-добрата аерофотография.
Към всеки медал, ще бъдат връчени и ваучери на стойност: 3 ваучера х 500 лв. към златните; 2 ваучера х 300 лв. към сребърните и 2 ваучера х 200 лв. към бронзовите.
Ваучерите ще бъдат осигурени от партньори на НСФА.

ЖУРИ:
…….
Председател: ф.х. Явор Попов
Членове:
…….ф.х. Нели Гаврилова;

…….Валери Христов;

…….Иван Коловос;

…….Денис Бучел
Резерва:
…….Величка Тодорова, AFIAP, QPSA

 

Одобрените кадри след журирането остават във фонда на Фотографска Академия Янка Кюркчиева.

Благодарим на всички, които се включиха до редовния, а и в удължения срок!
Формуляра вече е затворен – на 14.05. ще бъде журирането.
Обявеният предварително жури състав ще оцени всички постъпили фотографии в трите раздела и ще избере колекцията за изложбата в Пловдив (Дом на Културата „Борис Христов“), както и големите победители – медали + ваучери и почетни ленти!
А към всички които харесват “Фото Академика”, но не успяха да участват сега  – заповядайте в следващото, 24-т0 издание догодина…

 

Регламента в pdf формат можете да изтеглите от ТУК



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes