STREET – българското участие в 35-то Черно-бяло биенале на FIAP в ОМАН, 2022

В предварителния, национален конкурс се включиха общо 37 автора с 97 кадъра в двете зададени теми – 57 за “Street” и 40 за “Зимен пейзаж”.

По-силната от двете теми бе “Улична фотография – STREET”!

В това бяха единодушни тримата члена на журито! Трудното при подобен избор, най-често се оказва точно водещото правило, че в окончателната колекция за участие в FIAP биеналето могат да останат само 10 кадъра и то от различни автори – т.е. само по 1 творба на фотограф. И като добавим, че целта е да се постигне максимална кохерентност (т.е. самата колекция да има обща връзка и да е в “съзвучие”), финалния избор на журито не е бил никак лесен… Имало е и по-добри кадри от тези, които в крайна сметка са избрали и ще видите по-долу – обаче твърде често “кохерентните” кадри са на няколко по-добри автора и то и двата им кадъра… Болезнено е било да махат силни кадри, но правилата за биеналето са такива и трябва да се спазват!
Вчера, 13.05.2022 журито в състав:
Величка Тодорова, AFIAP, QPSA;
Минко Михайлов, EFIAP/b;
Антон Савов, AFIAP, ESFIAP,
разгледаха всички постъпили кадри (отделно по теми) и избраха 10-те кадъра и автора, която ще представят България като участие в междунаодното 35-то FIAP ч/б биенале в Оман 2022.
Нека пожелаем колективен успех на следните автори и техните фотографии, които ще бъдат отпечатани на хартия от НСФА и изпратени в ОМАН:
1. Мирослав Момински, EFIAP/s – Conversation
2. Радослав Свирецов, AFIAP – Smile
3. Златко Латев – Wedding
4. Антон Даскалов – First meeting
5. Любомила Димитрова – The man and the shadow
6. Васил Нанев – Snowy Moscow Street BW S
7. Елка Николчева – Sweet Freedom
8. Петя Василева Танева, AFIAP – God loves you
9. Константин Зайков, AFIAP – Long wait
10. Александър Карамфилов – Man and pigeons
Ето я и колекцията:

С уважение,
УС на НСФАКоментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes