Изложба на 17 български фотографа, защитили FIAP отличия и нива през 2021г.

Здравейте уважаеми членове, приятели и партньори,
отново сме съвсем близко до датата, в която да представим с обща изложба всички български фотографи с EFIAP отличия и нива и AFIAP отличия за 2021 година.
Всички 17 фотографа (изброени по-долу) ще бъдат представени традициионно във фотоМАХ, където домакина на тази уютна пловдивска фотогалерия, фотографа Милан Христев, AFIAP с удоволствие аранжира редица НСФА изложби. Старта на фотоМАХ галерия беше когато град Пловдив бе коронясан с титлата “Европейска столица на културата”, и оттогава досега тя продължава да се радва на популярност с многобройни фотосъбития, доста от които съвместни с НСФА. Но за галерията, спираме да говорим, защото по-важните в случая са рекордните 17 творци-фотографи, които добавиха във FIAP архивите една сериозна нова поредица от български знакови фотографии – казваме “знакови”, защото авторите са подбрали и пратили на федерацията кадри, жънали успехи в многобройни салони и държави! Ето го и плаката на изложбата, логично с кадър на Мирослав Момински (защо “логично” ще обясним по-долу):

6_event_13-th_EMP_2022_FIAP_dist_2021_poster_660

Каним всички фенове на фотографията, както и наши приятели на откриването на:
18 Юни 2022 г. (събота)
от 15:00 часа
във фотоМАХ галерия,
гр. Пловдив, бул. “Пещерско шосе” 103

При откриването, в обичайната скромна церемония, НСФА ще връчи сертификатите и знаците (на FIAP и НСФА) на отличените творци – ето ги отново в списък по реда на важност (и азбучен ред) на отличията и нивата:

1. Мирослав Момински – EFIAP/s
2. Минко Михайлов – EFIAP/b
__________________________________

3. Александър Иванов – EFIAP
4. Красимир Кънев – EFIAP
5. Петя Лазарова – EFIAP
6. Теодора Димитрова – EFIAP
__________________________________

7. Александър Александров – АFIAP
8. Боян Юруков – АFIAP
9. Владимир Карамазов – АFIAP
10. Емилиян Евдокимов – AFIAP
11 Кирил Христов – AFIAP
12. Константин Зайков – АFIAP
13. Костадин Маджаров – AFIAP
14. Любомир Аргиров – АFIAP
15. Николай Христозов – АFIAP
16. Петя Танева – АFIAP
17. Радослав Свирецов – АFIAP

Всички те с удоволствие и отзивчивост приеха поканата на НСФА (както всички от всяка поредна реколта досега) след изложбата техните фотографии да обогатят фонда на АРХИВ ИЗДАТЕЛСТВО ФОТОГРАФСКА АКАДЕМИЯ – архив, който вече може официално да заяви, че в него се съхраняват над 15200 фотокопия от 1223 автора. Тази година отново имаме и факт, който е за първи път в НСФА/FIAP историята – редовения ни член Мирослав Момински стана първия ЕFIAP/s (silver/сребро), a за нашата малка страна този факт си е огромна новина и успех! Заедно с него на върха, е успеха и на всички останали (всеки с неговото лично ниво на FIAP артистично постигане) – български успех, който заслужава отбелязване в събитие и то да е едно от събитията в Европейски месец на фотографията!
Заповядайте – авторите, Милан и ние от НСФА очакваме всички ви!

И тук добавяме следното – по-късно в същия съботен ден, пак в Пловдив, в Дом на културата “Борис Христов” ще се открие 23-та Фото Академика 2022 с връчване на наградите в ежегодния преглед на българската фотография, както и статуетката “Академика”, така че всички които уважат изложбата на FIAP-ците, могат да продължат на вълната на фотография в 17:00…

Изложбата е част от официалната програма на 13-ти Европейски месец на фотографията, който е с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

С уважение,
УС на НСФА

Послепис:
За да отговори на интереса на столичани и Софийска област да присъстват на това значимо в годишния фотокалендар на страната ни събитие и поради извънредно големия интерес, домакина Милан Христев, AFIAP, обяви, че изложбата ще бъде достъпна още 2 седмици – т.е. до 23.07.2022! Заповядайте!!!



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes