Снимките говорят 7 – 10-1

Любомила  Димитрова – финалист

с анализа си върху кадъра на Николай Трейман:

Мрак и светлинa, отчаяние и надежда, добро и зло.
Тази снимка не е черно-бяла, тя е цветна, като в центъра на композицията е разположена яркозелена бутилка, заобиколена от тъмни нюанси. Тя е изградена на принципа на контраста „светло – тъмно“. Снимката вероятно цели да ни покаже, че и в  най-тъмните кътчета на света, като блатото, има светлина.
Човешката цивилизация е оставила своя отпечатък и в този природен свят. Чувствайки се господари на планетата, хората успяват да оставят следи от своята безотговорност дори на най-неочаквани места.
А може би тази фотография е израз на моментите на пропадане на човешката душа в блатото на пороците. Около нас има много счупени от обстоятелствата човешки съдби, като тази бутилка, потънали в мрак. Светещите парченца на тези съдби не са разпилени, те все още стоят близо едно до друго, опитвайки се да останат едно цяло. Макар и трудно, те могат да се съберат в нещо хубаво и добро, живо и емоционално, ако попаднат в добри ръце.
Изключителен сюжет за размисъл върху човешкото поведение.

Любомила  Димитрова

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes