Фотоконкурсът на National Geographic 2023 приключи!

Всички знаете, че НСФА организира редица национални фотоконкурси, както и подкрепя немалко международни конкурси в родината. Но има и други големи конкурси, които и без нашата официална подкрепа подпомагат развитието на фотографското изкуство в страната. В случая новината е за National Geographic Фотоконкурс 2023 България. От 1 юни до 31 юли той беше отворен за участие и след крайния срок, членовете на журито са били изправени пред нелеката задача да изберат най-добрите от над 6000 кадъра, разпределени в четири категории. Подробности разбира се можете да намерите на сайта https://photocontestbg.natgeotv.com/, но ние правим новината за този конкурс и заради факта, че много наши членове са замесени в него – като участници, като победители, като водещ на церемонията по награждаването, а дори и като фоторепортер…

NG_23_SI

Ще започнем с Владимир Карамазов, EFIAP – водещ на церемонията, която логично е била съпроводена с дискусия за фотографията модерирана от него. Подробна статистика за участвалите нямаме, но сигурно при над 6000 постъпили фотографии, те са били достатъчно много! По-важното за нас е, че сред големите победители и финалистите са няколко наши редовни члена – ето ги тук с техните творби:

Победител в категория „На тъмно“ е Димо Христев, AFIAP
с фотографията си “Северно сияние над Хамной”

Dimo_Hristev_AFIAP

Победител в категория „Пейзажи“ е Минко Михайлов, EFIAP/s
с фотографията си “Мъглива утрин”

Minko_Mihaylov_EFIAPs

Мастърклас печели Радослав Свирецов, EFIAP
с фотографията си “Боров камък”

Radoslav_Sviretsov_EFIAP

Мастърклас печели и Минко Михайлов, EFIAP/s
с фотографията си “Нощ в Хавана”

Minko_Mihaylov_EFIAPs_2

Нека им честитим достойните лични победи, а с тях и колективната.
Защото 4 награди от общо 20, си е много сериозно присъствие (20%) на наши колеги сред най-добрите в този конкурс!

На този ЛИНК, можете да прочетете официално публикуваните резултати от конкурса, както и да разгледате останалите победители и техните фотографии донесли им награди.

В галерията по-долу, можете да разгледате малко репортажни кадри от церемонията, първите 4 от които са предоставени от друг наш редовен член, Магдалена Петкова – благодарим ѝ!
Останалите кадри са взети от FB профилите на Димо и Минко – извиняваме се, че не можем да цитираме авторите им:

С уважение,
НСФАКоментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes