Българските FIAP отличия и нива за 2023

Здравейте уважаеми колеги фотографи, членове на НСФА, приятели и партньори,
в навечерието на 2023 г. малко преди празниците, както обичайно като коледен подарък пристигна пратката от службата по отличията на FIAP с одобрените за текущата година кандидати за FIAP отличия и нива. Тази година нямаме рекорд като количество, но има високо ниво в качеството на отличията и нивата! Фотографите изброени по-долу, бяха разгледани от службата и групата от 6 български фотографа „FIAP реколта 2023, България“ е одобрена и вече сертифицирана. По низходящ ред на отличията (и по азбучен), това са следните фотографи:

1. Минко Михайлов – EFIAP/gold
__________________________________

2. Любомир Аргиров – EFIAP/bronze
__________________________________

3. Димо Христев – EFIAP
4. Костадин Маджаров – EFIAP
5. Мария Тодорова-Марчева – EFIAP
__________________________________

6. Николай Гергинов – АFIAP

 

И тук е мястото и момента, в който Фотографска Академия им благодари от името на всички свои членове.
Аплодисменти за амбициите, волята и търпението с които всички вие представяте България по многобройните фотографски салони по света.

FIAP_harvest_2023_HNY_2024

Благодарение на ежегодната група родни кандидати, облака на FIAP се обогатява и с нови български кадри и нашето творчество става по-видимо на най-високо и официално ниво. FIAP поддържат този облак от няколко години, където след като удостоят със звания годишната група от всяка страна, те публикуват на произволен принцип няколко фотографии от няколко от авторите от последната кандиадтура – Ето в копие и превод писмото с уведомлението за тазгодишната родна добавка, което се получи в последния ден на КОЛЕДА:
“Уважаеми FIAP секретар за България,
бихме искал да ви информираме, че някои от най-новите изображения от автори от вашата държава са качени в облака на FIAP. Тук можете да намерите новите изображения от България: http://collections.fiap.net/fotoweb/archives/5000-FIAP/?311=Bulgaria&515=2023.

FIAP_cloud_BG_collection_2023

Всички български творби качени досега, могат да бъдат разгледани тук: http://collections.fiap.net. Тъй като броят на снимките, които FIAP получава всяка година, е много голям, беше решено в облака да бъдат качвани само ограничен брой снимки. Това ограничение е необходимо по финансови причини. Всички снимки, изпратени до FIAP, се съхраняват на няколко твърди диска, които се намират на различни адреси. Те формират художественото наследство на FIAP. Четири фотографа, а именно г-н Рикардо Бузи, президент на FIAP, г-н Луис Франке член на директорския борд на FIAP, г-н Джеф Лемменс, директор на FIAP службата по колекциите и г-жа Крис Дискарт MFIAP, EFIAP/d3 решиха кои снимки да се съхранят в облака. Техният избор не предполага никаква ценностна преценка.”

Изложба с кадри на обявените по-горе автори, артисти и отличници, ще има през 2024 г. На нея по традиция от години правим и официалната церемония с връчване на отличията, но все още не сме я планирали като дата и място! Когато имаме конкретни данни отново ще направим новина и ще я публикуваме тук в сайта, както и ще уведомим персонално всеки от фотографите. Друга новина е че по проекта към НФК, с който се финансира издаването на книга “Българска Фотография ИЗБРАНО 3″ е в своя финален стадий на набиране на материали и дизайн. Книгата е изцяло за историята на FIAP в България – т.е. един широк и интересен в годините преглед, част от който са и тазгодишните FIAP лауреати!

С уважение и пожелание за светло посрещане на Новата 2024 година,
УС на НСФА



Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes