“Купи изкуство, дари бъдеще на дете” – отзвук от второто събитие по тази кауза!

Здравейте скъпи приятели,
днес, на празник като бъдни вечер, за нас като партньори на поредната фотографска благотворителна инициатива, е изключително удоволствие да Ви споделим тази новина. Тя е едно от малките коледни чудеса, от които всички имаме нужда! Но най-много имат нужда всички онези, които са в неравностойно положение и особено когато те са деца! Инициативата е на един от най-младите ни членове, колегата и приятел Радослав Свирецов, EFIAP, който с огромен ентусиазъм я стартира през декември 2022, а сега вече тя се повтаря и то със завидно добри резултати. Ето го и отзвука от събитието от 15 декември, което самите автори и инициатори споделят:

“Приятели, искаме да кажем
благоДАРЯ

на всеки един от вас, който присъства и подкрепи това толкова важно за нас събитие в навечерието на Коледните празници. Без ВАС и без вашата подкрепа нищо от това нямаше да е възможно! За по-малко от 2 часа по време на откриването събрахме сумата от 2000 лева или казано по друг начин по 17 лева на минута. Фотографията в най-чистата ѝ форма е тази, която помага някому и при нас тези думи не са случайни. Вярваме, че заЕДНО можем да увеличим тази сума значително. В следващи публикации  ще публикуваме останалите непродадени фотографии на тримата ни автори: Радослав Свирецов, Светлин Йосифов и Иво Данчев. До 10-ти януари ще имате възможност да закупите своя принт, а ние ще се погрижим да го изпратим до Вас по Еконт или да го вземете от място в галерията. Разписаниеето е: от 2-ри до 10-ти януари от 10:30-18:30ч. Отново изказваме признателност към партньорите ни от Canon Bulgaria, TELUS International Bulgaria, Галерия-книжарница “София-Прес”, Национално сдружение фотографска академия “Янка Кюркчиева” и Съюза на българските художници.”

BGAFC_23-2ae_SI

Събитието се осъществява с генералната подкрепа на  CANON BULGARIA и TELUS INTERNATIONAL.
Всички кадри на изложбата са разпечатани с принтер CANON imagePROGRAF PRO-1000 върху висококачествена хартия Canon Photo Paper Pro Luster 260g/m².
Партньори: Галерия-книжарница „София-Прес”, Съюз на българските художници, Национално Сдружение Фотографска Академия “Янка Кюркчиева”
Повече информация за участниците и мисията на Сдружение “Операция: Плюшено Мече” можете да видите тук: www.plushenomeche.org

За фотографите:

Иво Данчев е фотограф на National Geographic България от 2009г. насам, а между 2012 и 2017г. е арт директор на списанието. Забележителната му работа е награждавана многократно и публикувана на страниците на различни издания, като допринася за популяризирането на Българската култура и обичаи по света. През 2017г. Иво напуска столицата и се връща в Родопите, откъдето произхожда рода му, за да живее по – близо до природата, хората и традициите които го вдъхновяват.
IG: https://www.instagram.com/ivodanchevphotographer/?hl=bg

Светлин Йосифов, AFIAP е световно известен травъл фотограф, награждаван в в най-големите конкурси като 35AWARDS, Monochrome Photography Awards, ND Awards и др. Представя начина на живот на хората в Индия, Етиопия, Судан, Кения, Камбоджа. Характерно за него е, че експедициите му в Африка продължават месеци, а целта е да се слее максимално с местните племена.
IG: https://www.instagram.com/svetlin_yosifov/?hl=bg

Радослав Свирецов, EFIAP е пейзажен и травъл фотограф. Той обича да пътува и да изследва различни дестинации, отдалечени и близки, за да събира вдъхновение от разнообразието на света около нас. Високо оценен от критици и публика, Радослав продължава да разширява своята кариера като фотограф и архитект. Той вярва, че красотата на природата е безценен ресурс, който трябва да се поддържа и опазва за бъдещите поколения. През целия си творчески процес той стреми да заснеме не само неповторимостта на момента, но и да отправи послание за баланса и съгласуваността между човек и природа.
IG: https://www.instagram.com/sviretsov_photography/?hl=bg

Галерията с кадри от откриването:

Освен тези приятни мигове от Галерия-книжарница “София-Прес”, искаме да споделим и личната емоция на Радослав от факта, че друг голям български фотограф, носителят на статуетката “Академика” на НСФА, Александър Иванов от Казанлък, също се е включил в тази дарителска кампания по свой оригинален начин. Подробности за неговия жест може да прочетете в лична публикация във фейсбук профила на Радослав!

С уважение и пожелание за светли рожденственски празници,
УС на НСФА



Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes