Представяне на книгите “Светлина” – Янка Кюркчиева и “Българска Фотография ИЗБРАНО 3″

Уважаеми приятели,
Имаме изключителното удоволствие да Ви поканим на 24.04.2024г. в Музей на фотографията и съвременни визуални изкуства, гр. Казанлък на представяне на две книги, създадени от Национално сдружение “Фотографска академия Янка Кюркчиева” през 2023 г.

Първото издание е книгата-монография “Светлина” за г-жа Кюркчиева – една от най-значимите личности в българското фотографско изкуство през 20-ти век. В книгата основателката на НСФА е представена като творец с нейните фотографии и експерименти, но също и с много лични разкази на родни творци, нейни приятели и роднини. На 24.04.2024 г. се навършат 95 години от рождението на Янка Кюркчиева!

Второто издание “Българска Фотография ИЗБРАНО 3″ също е свързано с личността на Янка от далечното минало – историята за възстановяване на членството на България във FIAP (Международната федерация за фотографско изкуство) и представяне на авторите носители на отличия от FIAP през всичките тези години. Но за книги е по-добре не да се пише, а да се четат!

В същия период в Музея ще е експонирана изложбата “Алхимия” на нашия редовен член Петя Василева, AFIAP. За да добавим още цвят и смисъл в тази голяма и светла новина ще добавим, че след нейната изложба при нашите любезни домакини от Музея ще бъде бъде представена друга фотографска изложба с име “ПОСОКИ”. Тя е на студенти от специалност “Фотография” от Факултет “Изобразителни изкуства” в АМТИИ “Асен Диамандиев”-Пловдив. Изложбата ще бъде открита на 30 април.

MPCVA_Poster_50x70

Очакваме Ви в 17:30 ч. в музея, където на по чашка вино да си спомним и поговорим за Янка. След разговора за нея като главна причина да ни има всички нас и НСФА ще ви разкажем и за още няколко дузини родни фототворци от миналото и от настоящето. Ще се радваме на присъствието на всички автори на текстове и фотографии включени в двете книги.
Добре сте дошли.

С уважение,
УС на НСФА

Представените книги са реализирани с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура
по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации 2022”Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes