Фотографската изложба “АЛХИМИЯ” на Петя Василева, AFIAP, продължава своето турне…

“Гърмящите смеси отиват в гр. Казанлък
в Museum of Photography Kazanlak / Музей на Фотографията Казанлък.

09.04. – 29.04.2024г.”

Това сподели в личния си фейсбук профил нашия редовен член Петя Василева, AFIAP.

Откриването на първата “Алхимия”, която беше в навечерието на фестивала „Кукерландия“ на 14 март и първото ѝ представяне до 31 март в родния град Ямбол, доказа че добре “нарисувани” чрез класическия жанр “Натюрморт” фото импресии провокират забележим интерес. И на зрителите, и на ценителите, а и на храмовете на изкуството  – галериите. Това естествено доведе до представянето на изложбата на г-жа Василева в ново място – Музей на фотографията и съвременни визуални изкуства в град Казанлък. Можем само да пожелаем на нашата колежка това показване да не е последното и “Алхимия” да посети и други градове и да пререстне в турне!

Alchemy2_Petya_Vasileva_SI

Щастливи сме когато изложби на наши колеги и членове се радват на подобен всеобщ интерес и популяризират изкуството, което ни събира в НСФА.
Всички дръзнали да опитат да създадат фотография кореспондираща с дефиницията натюрморт, прекрасно знаят че този жанр не е никак лесен. Но пък е вълнуващ и пленителен. Когато образа е изграден с много търпение, любов и философия е неизбежно да се случи подобна “алхимия”. И вечно търсената симбиоза и хармония между твореца и “мъртвата природа” се случва. И мъртва, мъртва…, Колко да е мъртва!? – Чрез подобни фотографии тя фактически става безсмъртна! По-подробно за самата изложба както и за автора можете да прочетете ТУК.

По време на периода на изложбата пред нейния колоритен фон, дни преди да бъде наредена следващата изложба в Музея, ще се случи друго важно за НСФА събитие. Можете да си припомните за него в новината, която споделихме преди седмица:

2_books_in_MPCVA_FI

С уважение,
НСФА



Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes