«САМО ДИВИ» – нова авторска изложба на Антония Маринова – Crazy, част от проекта “ДУХОВНИ ИЗМЕРЕНИЯ”

За нас е изключително удоволствие да Ви представим една предстояща за откриване изложба. Тя е на талантливата фотографка Антония Маринова – Crazy от Пловдив. Задоволството ни е още по-голямо, тъй като преди няколко дни тя възстанови членството си във Фотографска Академия. Можем само да ѝ благодарим за желанието и доверието отново да е част от НСФА, както и да ѝ пожелаем успешна изложба и много нови творчески вдъхновения след нея.

Poster_1320

Подробности по забележката ВХОД С ПОКАНИ, можете да прочетете във фейсбук профила ѝ.
За всички приятели и фенове от Пловдив, които искат да бъдат на откриването, Антония Маринова е уредила опция за трансфер до София и обратно – детайли ТУК – във Facebook.
Творци като CRAZY изпипват до фини детайли всичко свързано с изкуството, което ги владее – нещо забележимо дори и в поканата ѝ:

Invitation

За проекта „ДУХОВНИ ИЗМЕРЕНИЯ“:
„Авторският проект „Духовни измерения” е опит за изграждане на светилище. В него ще опитам да обособя два центъра, от които се нуждае съвремието ни – въображение и памет. Към първия зрителите ще бъдат отведени чрез уникалните фотографики на пловдивския творец Антония Маринова – Crazy, обединени в самостоятелната ú изложба „САМО ДИВИ“. Към втория ще ни отведат авторите, запечатали на платно или в пластично произведение, образа на великия бас Борис Христов. Общ център ще постигнем чрез срещата с един от най-ярките ваятели на паметта за поколения напред – Цвятко Сиромашки.  Надявам се зрителят да се насити с удоволствие от траекториите на духа в това светилище, да си тръгне емоционално обогатен и зареден с българщина!”

Донка Налбантова, куратор на проекта.

За самата нея можете да прочетете повече в профила ú в НСФА.

Другите за автора:
«Антония Маринова е автор, който борави еднакво добре с различните медии и изразни средства, но това като че ли не е достатъчно да задоволи творческите ú търсения и тя прибягва към типичното за постмодерната епоха смесване на стилове, техники, фрагментираност, препратки съм класически форми, герои и образи, както от световната класика, така и от историята на изкуството…».

Д-р Мила Стоева, преподавател в Национална художествена академия
(фрагмент от откриващото слово на самостоятелната изложба на Маринова „Уловена река“).

«Присъствието на Антония Маринова-Крейзи в артистичния живот е ярко и тя винаги предлага експресивни и нетрадиционни форми в творческите си проекти. Във всяка своя изложба тя отправя многопластови послания, с много търсени истини за нея, за нас, среща ни с реалния фотографски образ  изграден сякаш от нереални сънища, и мечти, и радости и много любов. В нейните произведения няма механично обединяване на отделни елементи, а има ,наслагване на пластове, на послания, внушения и идеи пресъздаващи сложните човешки взаимоотношения».

Соня Станкова, преподавател по фотография
в Академия за музикално, танцово и изоброзателно изкуство «Проф. Асен Диамандиев»- Пловдив.

Кураторът за изложбата «САМО ДИВИ» като част от проекта «Духовни измерения»:
За Антония Маринова – Crazy няма непознати техники и материали, чрез които да изрази артистичното си АЗ. Чрез всяка своя изложба тя изригва с поредните натрупани творчески идеи и очарова със силата на талантлива вихрушка. Последният ú цикъл «САМО ДИВИ» (представен премиерно в Пловдив, в храма на Мелпомена, като съпътстващо събитие на престижния театрален фестивал «Сцена на кръстопът») предрече нашия дует в настоящия проект «Духовни измерения». Нейните изключително пълнокръвни, не винаги сами, диви, носят пулсациите на животите ни. Зрителят разчита житейското платно, в което багрилата са радостта, болката, тъгата, страстта, танца, смирението, спасителното съновидение. Всяка творба от цикъла «Само Диви» ни провокира да усетим авторовото виждане и за доверието, приятелството, предателството прошката. Всяка фотография и фотографика е споделена авторова притча, в която не липсва и увличащата покана за мисловен танц със зрителя. Очарова ме философският контрапукт, който Антония изгражда: без използване на цвят, да създаде толкова богат колори и емоционална пластичност. Тя владее отлично фотографските прийоми и графични техники, което в съчетание с богатата ú душевност поражда дълбочината на творческите ú послания. Маринова с лекота ни въвлича в разкази за мистични самодиви, а всъщност сочи пътеките към нашите полета на духа и умозрението.  Аз тръгнах по тях, в синхрон със собствената си интуиция, и пристигнах в уютното пространство на Музей «Борис Христов». Там, където среща си определят въображението и паметта. Последвайте траекториите на духа!

С уважение,
НСФА



Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes