“България – 40 мига от рая” – национален подбор за фото изложба в Китай!

Уважаеми колеги и приятели,
получихме покана
от г-н Лу Минг – изпълнителен вицепрезидент на международната асоциация за фотографско изкуство в Източен Китай и изпълнителен заместник-представител на FIAP в Китай за участие в 6-та среща на местните лидери – Китай-CEEC*“. Поканата е със съдейстивето и препоръката на г-н Вася Доберлет, секретар за връзка с FIAP на Словения. Ние от УС приехме поканата и решихме, че България като част от групата държави описани по-долу е задължително да се включи в това събитие. В програмата на инициативата е предвидена селекция и експонирането на фото изложба, за която ни канят от Китай. Всяка една от тези държави ще покаже чрез арт фотографии своите култура, живот и природа.

*CEEC държави (Central and Eastern European Countries – Държави от централна и източна Европа): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна гора, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения.

Фотографска Академия кани всички българи за предварителен национален подбор на колекция под надслов България – 40 мига от рая.

BG_40_heaven_SI

Изложбата ще се бъде експонирана в Международния конгресен и изложбен център в град Янтай – модерно място за провеждане на подобни събития и експозиции. Събитието е подкрепено от правителството на провинция Шандонг, Китай. Тя ще е с името «изложба „Открийте CEEC“ и „Приятелски и забележителен Шандонг“» и ще се проведе от 15 до 17 октомври 2024 г. Организаторите ни изпратиха малка галерия с кадри на центъра с внушителна екстериорна и интериорна архитектура и ние Ви я споделяме. За нас от НСФА ще бъде чест, ако успеем да съберем заедно с вас силна колекция, с която да представим малка България в огромен Китай.

Накрая можем да споменем, че 4-та среща с този лейбъл LLM (China-CEEC Local Leaders’ Meeting) се е провел през октомври 2018 г. в София.

     РЕГЛАМЕНТ:
Всеки български фотограф, професионалист или любител
може да изпрати по 3 кадъра за всяка една от следните теми:

1. Социален живот
2. Етнически обичаи
3. Градско развитие и архитектура
4. Пейзаж
5. Световно наследство
6. Други събития и теми представящи България и духа на българите

Изисквания към файловете – Файловете да са с разширение .jpg в 8-битов RGB/sRGB цвят с резолюция 300 dpi и минимум 4000 px по дългата страна. Можете да запишете файловете и с мaксималната резолюция на която имате кадрите си, но не по-големи от 8 MB. При приемане за нац. колекция файловете ще са нужни за изпращане в Китай където ще бъдат отпечатани на висококачествен широкоформатен принтер. Както е обичайно за конкурсите и този не приема кадри с авторски водни знаци, лога и др. подобни отбелязвания. Името на всеки отделен файл трябва да съдържа:
Име Презиме Фамилия; раздел (1, 2, 3, 4, 5, 6); заглавие на фотографията. Имената на файловете се изписват с латински букви с паузи, без специални символи от клавиатурата. Ако кадрите са от сериен характер, то нека след заглавието файловете имат поредни номера. Забележка – заглавията на кадрите Ви могат да имат кратък описателен характер до 6-7 думи.
Пример: Ivan Georgiev Ivanov 2 Nestinari dance in Trakia village Plovdiv.jpg
Няма ограничение в срока на заснемане на фотографиите.
Кадри генерирани с AI не се приемат.

Краен срок: 18 септември 2024 г.

Журиране: 20–23 септември 2024 г.

Художествена комисия – Управителен Съвет на НСФА и ф.х. Явор Попов – почетен председател на НСФА.

УС на НСФА си запазва правото да подбере кадри от богатия ни архив, в случай на нужда.
След националния конкурс подбраната от комисията колекция ще влезне във фонда на Архив Издателство Фотографска Академия България. След като изпратим нашите най-добри 40 кадъра в Янтай те ще бъдат журирани от известни фотографи и професионалисти от фотографските среди от цял свят и ще бъде направен финален подбор на кадрите, които ще се отпечатат и експонират в изложбената зала.

Сега е ваш ред,
прегледайте архивите си и ни изпратете впечатляващи образи от нашата самобитна нация, живот, култура и традиции. Нека покажем поне няколко късчета от българските култура, богатства и рай!
За участие кликнете върху този бутон:

BG_40_heaven_OnLine_entry

С уважение
УС на НСФА.



Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes