Изложба на Надежда Чипева

В събота, 13 април 2024 г., в 17:30 часа в Градска библиотека “Паисий Хилендарски” в Асеновград, бе представено фотографско събитие свързано с нашия почетен член ф.х. Надежда Чипева.

N_Chipeva_SI

По време на събитието в присъствието на част от авторите и героите на двата филма беше открита нейна фотожурналистическа фотографска изложба. Бяха прожектирани и 2 филма. Филмът “Уша” с продължителност 8 мин. е посветен на Станка Цонкова – Уша и е създаден от авторите Кеворк Ванлян и Николай Трейман. Вторият филм “СЦветовете на Надежда Чипева” е с продължителност 42 мин. и е с автори Елена Ангелова и Антон Даскалов. И двата филма са създадени с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.
Преди началото на прожекцията и след нея от пълната с гости зала, някои фенове на Надежда Чипева си взеха кадри за спомен с нея. В края на събитието се получи интересна дискусия, в която Надя разказа за някои тънкости в нейната професия и призвание, както и за чисто човешките емоции и морални моменти в сложните процеси във фотожурнализма както в миналото, така и в настоящето.

В галерията по-долу можете да разгледате чернобелия репортаж на фотографа Чавдар Найденов с мигове от събитието, след които следват и малко цветни кадри от откриването с автори Соня Станкова и А. Савов:

С уважение,
НСФА



Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes