Успешно приключи 6-ти Областен фото конкурс за детска и младежка фотография „Стоян Киров“ 2024 в Ямбол!

Преди 10 дни на официалния ни имейл се получиха две изключително приятни и емоционални писма.
И двете са свързани със скорошна молба на нашия уважаван колега и член от Ямбол Константин Зайков, EFIAP, на която УС отговори с потвърждение. Коко, както повечето приятели му казват помоли НСФА да подкрепи местна инициатива адресирана към най-малките фотолюбители – децата. Попита ни дали можем да уредим по 3 НСФА почетни ленти за двете възрастови групи в конкурса – от 8 до 13 и от 14 до 19 годишни. Естествено НСФА винаги е била готова да помага на всеки, който приеме фотографията като предизвикателство и път, особено когато това са деца! И веднага откликнахме радушно с потвърждение и дадохме исканата подкрепа. В последствие идеята за нея се разшири и му изпратихме освен лентите и 42 албума от последното издание на МФС “Музика в обектива” 2023.
Но ето ги и писмата, от които става ясно колко усмивки сме успели заедно с Коко да създадем у децата:
Първото е адресирано към УС на НСФА и текста е следния
“Уважаеми Господа! От името на организационния комитет на Областен детски конкурс “Стоян Киров” Ви благодаря за оказаната подкрепа за наградния фонд на конкурса. Всяко дете, което влезе в крайна селекция получи албумче “Музика” и направи света на децата красив и усмихнат.”
Второто е официалния анонс за успешно приключилото събитие
“Приключи шестото издание на Областен Детски Фотоконкурс “Стоян Киров”. Пълна зала! Толкова много вълнения! Няма по-велика радост от това да развълнуваш дете! Да го накараш да се гордее, заедно с родителите си. Да го запалиш, да го насочиш и насърчиш! Най-добрият подарък за рождения ден на ЯФО е отдадеността към децата! В името на Тяхно Величие децата! Това е надцел. Адски се забавлявах да зърна дечица, които не се виждат на стола, преди да станат и дойдат да вземат наградите си. Рядко емоциите ми преминават в подобно измерение. Върховно постижение на ЯФО и партньори е този конкурс! А тази година достигна и своя апогей в организационен аспект, както и по брой деца. Участващите през 2024, за статистиката са 42 деца от двете възрастови групи. Между тях има такива, които вече се отличават сред връстниците си. Мислих си, докато бях на тържественото връчване на наградите, че ще съм щастлив да видя някои от тези деца, достигнали до сериозни фотографски успехи! За отбелязване тази година, освен ролята на АртПринтШоп, в реализацията е и включването на организации, фирми и физически лица. Ще ги спомена с благодарност и очакване да стават повече: Община “Тунджа”, Фотографска академия “Янка Кюркчиева”, Общински детски комплекс Ямбол, Превантивно-информационен център Ямбол, Младежки парламент Ямбол, “Лист 62″ и физическите лица Мария Монева, Христо Свинаров, Стоян Божилов, Константин Зайков и дарител, предпочитащ анонимност.
Добра работа! Браво!

След писмата и тези красиви думи и снимки от радостната новина е добре да споменем и за причината за възникаването на този конкурс замислен от Ямболската фотографска общност – подробности прочетете ТУК!

С уважение,
НСФА



2 коментара + Добави своя коментар

  • Благодаря и за плътното отразяане на сайта на НСФА! Бллагодаря за партньорството в това начинание, което повярвайте ми е много зареждащо!

  • И ние Ви благодарим г-н Зайков за добрите думи!
    Убедени сме че е зареждащо – децата са надеждата на човечеството…

    Желаем успехи на ЯФО и на Вас във всичките ви текущи и бъдещи инициативи!

    С уважение,
    НСФА

Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes