На ФОКУС – ф.х. д-р Соня Станкова

Здравейте колеги и приятели,

Национално сдружение „Фотографска академия Янка Кюркчиева“ стартира нова рубрика “На Фокус”. В нея ще отразяваме различни новини за фотографското изкуство от България и от света. Идеята на рубриката е всички вие да научавате за актуалните теми във фокуса на нашето общество. За по-автентично и документално представяне на личности и събития, творци и изкуството им, ще ви споделяме и линкове към други публикации в интернет и социални медии, където информацията е достоверна. Първата рубрика е с радващи Фотографска академия факти и е свързана с нашия уважаван колега и почетен член ф.х. д-р Соня Станкова, която през месец юни 2024 г. представи поредната си фотографска изложба “Mio tempo”. Повече за нея ще видите като разгледате следващите линкове:

SS_link_banner_Mio_Tempo

Подобно сериозно събитие не остана незабелязано и от големите медии у нас – ето кратко интервю с д-р Станкова взето от Българска Национална Телевизия:

SS_link_banner_Mio_Tempo_BNT

Втората, но всъщност най-голяма новина е, че на 19.06. г-жа Станкова защити успешно доктората си и в семейството на НСФА и родната фотография вече има още един утвърден академик! Честито Соня – желаем ти вдъхновени полети и много ученици, студенти и последователи в израстването в научните среди на фотографията. Повече от самата защита и този своеобразен празник за Соня ще видите като разгледате следващия линк в личния и FB профил:

SS_link_banner_Doctoral_defense

Освен това д-р Станкова активно споделя и стъпките на студентите от катедра по фотография в АМТИИ – на фейсбук страницата на доктор Станкова, ще научите за 3 предстоящи фотографски събития свързани с тях:

SS_link_banner_to_FB

И последната новина, за която сме ѝ изключително благодарни е по линия на членството на НСФА във FIAP. Преди малко повече от месец федерацията обяви за отворен нов световен формат адресиран именно към младите фотографи, които са избрали пътя на науката в нашето изкуство. Д-р Станкова и нейните колеги от АМТИИ са мобилизирали своите ученици и успешно са изпратили участие в това първо подобно състезание.

SS_FIAP_entry

Да пожелаем успех на младите фотографи!

С уважение,
НСФА



Споделете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes