Христо Стефанов – Първа награда

Анализ върху фотография № 12

Животът в един кадър. Това запечатва Лоте Михайлова във фотографията със старицата и детето. Силен контраст на образите – млади и стари, черни и бели. Забързаният свят по хоризонта на живота. Пространство, което носи въздух и път за пробягване на детето. Пространство, което също така задушава и почти изхвърля от рамката на кадъра старицата. Също както се случва и в живота.

 

Само тези два образа са достатъчни на Лоте да покаже кръговрата на съществуването. Майсторството и да говори без думи личи в семплотата на кадъра и минимализма на композицията. Все нещо изпускаме в живота. Най-често младостта. Младостта не може да се догони. Тя се търкулва по хоризонта.

Другите два елемента в кадъра са малкото парче земя, по което стъпваме и безкрайното небе, което е пред нас. Още един контраст, с който Лоте рисува реалността. Стъпка по стъпка фигурите сякаш се движат пред нас.

Всеки един момент нещо ще се случи – или детето ще пробяга напред, или старицата ще излезе от кадъра.

Животът е неравно състезание с времето.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes