Евгения Кирчева – финалист

Анализ върху фотография № 1

Поглеждам снимката – познати са ми тези очертания…! Притихвам. И не за първи път се питам, как може да се сътвори такава красота – пропорциите кой измери, наклона как се начерта и как се подредиха гънките в плътта на планината. На преден план стърчат оголелите вейки, а по високото белее сняг. Додето погледът ти стига се простира величествена гледка. Редуват се планински върхове и възвишения. Едни – заоблени и меки като женска гръд, примамливо далечни, а други – коси и строги, с тъмен контур на гърбината и черни сенки по отвесните склонове. Божествен шедьовър.

Тишина и покой, всемирен баланс. Замисляш се за вечността, за непреходното. Пречистваш се.

И обяснимо е защо планината е вдъхновила четките на майсторите, окото на фотографите и душата на поетите, защо е политнала песен към висините. И как от драскулките на моливчето в детската ръчица се издига Голямата планина – символ на духовния път, на преодоляването, на закрилата, на обновлението и зареждането.

Представям си снимката на стената. Не е ли самият живот? Изкачване, надграждане, мечти?
И порив!

А колко боси крачета ще тичат по тази черга? Какъв ще бъде техният път в живота, какви ще са техните черно-бели ивици, през които трябва да преминат?

Всички тези мисли извират само от една моно-хромна снимка, от запечатан миг със светлината от един прозорец! Истинска въздействаща фотография, разказваща за черно-белите нишки в живота!

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes