Лилия Варадинова – финалист

Анализ върху фотография № 20

От какво сме направени? Може би от надежди и грешки, от сълзи и усмивки.
Мен трудностите и мъките ме изваяха такъв. Жилав и разклонен, твърд и груб. Удряха ме бурите, брулиха ме ветровете, изгаряше ме жаркото лятно слънце. Но най-страшна беше самотата, защото удължаваше дните и почерняше нощите. Тя се опитваше да ме събори. Когато щях да се огъна, видях как хората строят къщи и ги превръщат в домове. Превърнах се и аз в дом, в покрив от ствол и корона. Приютих различни живинки и спомени.
От какво съм направен? Може би от сила и смелост, от устрем  да раста и да живея. Но някои ще кажат, че съм чудовищно грозен, че дори съм изгнил и опасен. Ще кажат, че съм стар и ненужен. Накрая ще ме подминат и ще забравят.
Въпреки това ще остана. Зад обрулената кора още бушува живот и в короната ми грее слънце. Няма я вече дори самотата. С мен са селяни и овчари – стари и загрубели, жилави и груби от мъки и трудности. Те излизат всеки ден и продължават да  работят, да говорят, а понякога дори се смеят. Кожата се набраздява от бръчки, гръбнакът се огъва, но те ще останат. Ще остана и аз, да го борим този пусти живот.
От какво ли сме направени тогава аз -дърво, а те -хора? Дали не е нещо съвсем малко и просто. С една дума – любов

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes