Фото Академика 2020 – учащи

Уважаеми ученици, любители и ценители на фотографското изкуство,
имаме удоволствието да обявим XXII национален годишен преглед на фотографското изкуство в България Фото Академика – учащи за отворен.
Фото Академика е един от най-старите фотографски конкурси с национален характер и винаги към него паралелно е бил съорганизиран и варианта му за учащите в сферата на фото изкуството!

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

Възраст – до 18 години (родени след 31.05.2004г.)

ТЕМА: свободна

РАЗДЕЛИ:
1. Артистична фотография
2. Репортажна фотография
3. Портрет
4. Пейзаж

ИЗИСКВАНИЯ:
Всеки автор може да представи до 3 фотографии за раздел (т.е. с максимум 12 кадъра), създадени през
периода 30.04.2021 – 30.04.2022г.
Приемат се:    Файлови формати – jpg/jpeg в 8-битов цвят, в RGB/sRGB профил.
Размери – минимум 3000 px по дългата страна и файлов размер до 8 MB.
За да се вместите в това ограничение, можете да зададете някаква компресия на jpg файла
– за предпочитане, минимална.
Творбите (файловете) се приемат на e-mail адрес: office@photoacademy.org. Името на файла трябва да съдържа: име, фамилия, рождена дата (ДД_ММ_ГГГГ), име на творба (не по-дълго от 25 знака) и раздела
(A – за артистична фотография; R – за репортажна фотография; P – за портрет и L – за пейзаж). Имената на файловете се изписват на латински, като между отделните компоненти се набира (долно тире), а не паузи. Примери:
Ivan_Ivanov_01_09_2005_Festival_moods_R.jpg  /  Ivan_Ivanov_01_09_2005_Festivalni_nastroenia_R.jpg    Моля да попълните формуляра, който е на втора страница на настоящия регламент да го снимате и също да го изпратите на мейла заедно с файловете на фотографиите си.

KРАЕН СРОК – 30.04.2022г.

НАГРАДИ:
С финансовата подкрепа на Министерство на Културата, ще бъдат дадени 12 награди – едногодишни стипендии за учащи от учебни заведения, в които се изучава фотография.

Подбрани творби ще участват в изложбата Фото Академика – учащи 2022.
Приетите фотографии остават на разположение на НСФА при запазване на авторските права, като могат да бъдат използвани за популяризиране на конкурса Фото Академика – учащи.

За участие, моля изтеглете от ТУК pdf регламента, на 2-ра страница от който е формуляра за участие.
Попълнете го, запишете си файла с вашите данни, подгответе си файловете съответстващи на кадрите ви за участие и ни ги изпратете в комплект на:
office@photoacademy.org

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes